No nem kell azt gondolni, hogy vegetáriánus leszek. Hisz mondjuk egy egész napos túra után egy fél disznót is fel tudnék falni. De az ilyen esti órákban végzett itthoni tornák, vagy a tollas után azonban kifejezetten egészséges, gyomorkímélő kajákra vágyom.
Ez a recept is egy ilyen. Amiért különösen szeretem, mert a rizs este kevésbé terheli meg a gyomromat, mint a teljes kiőrlésű kenyér, amit pedig általában a salátához szoktunk fogyasztani.
A recept a Kifőztük magazinban jelent meg a Bioháló támogatásával.
Csírás, pirított diós rizs
Hozzávalók 2 személyre
- 8 dkg basmati rizs
- 3 dkg vegyes csíra (pl.: hagyma, retek)
- 4 dkg dió
- 1,5-2 dl húsleves
- olívaolaj
Egy vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A csírával együtt a rizshez keverjük.
Fogyaszthatjuk főételként magában vagy köretként is.
CH tartalom: 33 g CH/fő (fontos, hogy ha búzacsírát használunk, számoljunk annak magasabb szénhidrát tartalmával is)
Kalóriatartalom: 362 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése