2015. május 8., péntek

Tavaszi ízek

Imádom a tavaszt. És nem csak azért, mert végre lehet kapni friss zöldségeket, hanem a színek miatt. A téli szürkeség után végre ott vannak a színek: az újhagyma friss zöldje, és a harsány rózsaszín retek. Nem győzök ilyenkor betelni vele. Mindenbe beleteszem ezeket. Ebbe a túrókrémbe pedig kétféle retek is került, frissen, és csíra formájában. Nagyon feldobja. És borzasztóan gyorsan elkészíthető, például ma vacsorára is jöhet.

A recept a Bioháló támogatásával készült, a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.

Túrókrém dupla retekkel


Hozzávalók 2-4 személyre
- 20 dkg tehéntúró
- 10 dkg tejföl
- 4 retek (kb. 8 dkg)
- 3 dkg sangó retekcsíra
- só
- őrölt bors

A retket egészen apró kockára vágjuk, majd elvegyítjük a többi hozzávalóval. Alaposan sózzuk, borsozzuk.

Tipp: adhatunk hozzá finomra aprított lila hagymát is.

CH tartalom: 3,4 g CH/fő (4 fős adagok esetén), ebből 2,8 g gyors CH
Kalóratartalom: 109 kcal/fő(4 fős adagok esetén)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...