Szóval, az érzés ismerős remélem mindenkinek. Hát éppígy vagyok én a receptekkel is. Meglátom egy újságban, szakácskönyvben, bárhol, és elhatározom, hogy na ezt biztosan megfőzöm. Szerintem már vagy egy milliószor jutottam erre. De aztán, amikor a közértbe gyorsan elrohanok, mindig elfelejtem megvenni a hozzávalókat, vagy épp nem lehet kapni. Vagy épp a hipermarket közepén állva a az embertömegtől kétoldali undort kapva szimlán kimegy belőlünk a kreativitásnak a szikrája is. Hát igen, nehéz dolog ez a főzés. :)
De a receptek csak nem mennek ki a fejemből, és néha, egy-egy apróság tálcán kínálja a lehetőséget. Például a minap, párom szüleinek kertjéből kaptam friss zsályát. Egyből eszembe jutott az a recept, amit még régebben, szintén a tv paprikában láttam, szép, fehér húsú hal, rajta zsályaszeletek és sonkába volt tekerve. A kísértés megint előkerült. Bosszúságomra azonban elérhető közelségben nem sikerült friss tengeri halat venni, így maradt a csirke.
A "hőn áhított" recept megvalósítása így még várat magára, de az a változat is tökéletes volt. Sok nyűg nincsen vele, csak be a sütőbe és már ehetjük is. Csak legyen kéznél friss zsálya - azt hiszem, ez a legnehezebb része. :)
Zsályával és szalonnával tekert csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell (2 nagyobb mell)
- 12 zsályalevél
- 8 szelet bacon (kb. 10 dkg)
- só, bors, olívaolaj
A csirkemelleket kétkét vastagabb szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szeletekre 3 zsályalevelet fektetünk, majd betekerjük 2/3 szelet bacon-nel és egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük a szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Köretnek ehhez készült a cukkinigratin, isteni volt!
CH tartalom: nem kell számolni vele
Kalóriatartalom: 283 kcal/fő
Hogy ez milyen festői!))
VálaszTörlésVagy csak túlságosan kipihent lettem a 4 napos hétvége végére :))
VálaszTörlés