Tegnap este azt gondoltam, majd kreatívkodok rá valamit, úgyis piacozni akartam délelőtt.
E helyett mit tettem? Leültem dolgozni, és a gyomrom korgása térített észre hármonegyed kettőkor, hogy héhé hahó én is létezem, mármint a pocakom, enni is kéne valamit. Ráadásul a fájos torkomra sem ittam még teát ma. Szóval, géptől elszakad, hűtő kinyit, és reménykedik, hogy maradt még valami az aljában és nem csak magában kell a tésztát enni.
De szerencsém volt, két töppedező-fonnyadozó paradicsom ott pihent a zöldséges fakkban, így elő a kést, a serpenyőt, és 10 perc múlva már jóllakottan ülhettem vissza ide a gép elé. :)
A legegyszerűbb paradicsomos tészta (1 főre)
- 20 dkg paradicsom
- 1/2 fej közepes méretű lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk friss kakukkfű
- 1/2 tk friss bazsalikom
- só, bors, olívaolaj
- 12 dkg durum tészta
- ízlés szerint reszelt sajt a tetejére
A tészta kifőzésével nekem már nem volt gondom, de amúgy ezzel kéne kezdeni. Aztán felaprítjuk a hagymákat, kevés olívaolajon megpároljuk. Közben felkockázzuk a paradicsomot, lehetőleg kisebb kockákra, de ha nincs időnk, akkor ahogy jólesik. :) Ha megpárolódott a hagyma, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk, brosozzuk, majd közepes lángon megvárjuk, amíg először kifő a leve, majd elkezd besűrűsödni. Ekkor hozzáadjuk a felaprított friss fűszereket, vagy a szárítottakat, és kész is a szósz.
CH tartalom: 49 g CH/fő
Kalóriatartalom: 340 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése