2011. október 31., hétfő

Én csak uborkát kapok?!?!

Ez a mondat hagyta el ma az ebéd tálalásakor az én egyetlenem száját. Bennem pedig elindult, valahonnét a gyomromtól kezdődően, a jogos felháborodás. UBORKA?! DE HISZ EZ CUKKINI!!!
No igen, a szakácsművészet szép dolog. Ha értékelik. Vagy, még inkább, ha felsimerik.
Néha azért becsúsznak bakik, úgy, mint ez a mai is. :)
Pedig volt jónéhány jele annak, hogy az, amit épp a tányérra szedek, nem lehet uborka. Többek között az uborkát nem szokás sütni. A köret pedig a sütőből került ki.
Másrészt, erre a hónapra már elég volt a férfiember kínzásából, egyik ebéd alkalmával ugyanis a köret közönséges zöldsaláta volt. Habár alapvetően a párom szereti, ha valamilyen zöldségköret van a hús mellé, azért egy adag rizs sosem baj ha ott van. Ami viszont kifejezetten baj, az a sima saláta (lehet fejes, rukkola, vaagy bármi, ami zöld). Szerinte fű íze van. Azért ezzel vitatkoznék. :) Szóval, zöld saláta kizárva. De azért nincs okom panaszra, férfi létére így is egészen jól viseli az újításaimat és a zöldségmániámat.

Visszatérve a cukkinihez, az első röpke féreértés tisztázását követően azért besöpörtem némi dicséretet is, mi szerint ez jöhet máskor is, merthogy milyen finom is az a cukkini, meg a hagyma, hmmm.... :) Ki gondolta volna... ;)

A receptet már régen kinéztem a TV paprika magazin egyik számában, igazából nem tudom, miért nem készítettem el hamarabb, hiszen olyan egyszerű. :) Magában is megállja a helyét, de köretként is isteni.

Cukkinigratin hagymával és zöldfűszerekkel


Hozzávalók 2-4 személyre:
- 2 cukkini (kb. 40-50 dkg)
- 3 közepes vöröshagyma (kb. 30 dkg)
- 3 nagyobb, vagy 6 kisebb ág rozmaring
- 1 marék kakukkfű
- 0,5 dl olívaolaj
- só, bors

A zöldségeket kb. 2 mm vastagságúra felszeleteljük, egy tűzálló tálba sorba rendezzük őket. A fűszernövényeket a cukkinisorok mellé tesszük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

CH tartalom: 12 g CH/fő (4 személy esetén)
Kalóriatartalom: 186 kcal/fő (4 személy esetén)


Forrás: TV Paprika magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...