2015. április 22., szerda

Éhenkórász lettem

Lassan 3 szép éve diétázom, mely idő alatt sosem volt azzal gondom, hogy kevés lenne az előírt szénhidrát szerinti mennyiség. De most. Jaj. Konkrétan, a vasszeget is megenném állandóan. Egészen biztosan amiatt van ez, hogy gyakorlatilag minden nap sportolok. De hogy egy órával a tízórai elfogyasztása után olyan hangosan korog a gyomrom, hogy az már több, mint ciki, hát ezt komolyan nem hiszem el. Most már az ezerféle kaja mellett vihetek magammal valami zöldséget vagy magot rágcsálni is. De remélem, pár hét, és beáll erre az új ritmusra a szervezetem, mert hát a sportot csak nem hagyhatom abba, ha végre egyszer tényleg elkezdtem, úgy rendesen. :) Addig pedig maradok éhenkórász.

Receptnek egy könnyű vacsorára valót hozok. Lehet enni magában is, és akkor mellé lecsúszhat egy házi keksz vagy süti is. :) Vagy egy gyors lepénykenyérrel. :) A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.


Joghurtos csicseriborsó saláta


Hozzávalók 2 személyre
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 2 paradicsom
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 0,75 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál (alma)ecet
- 1 evőkanál frissen aprított menta
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz: teljeskiőrlésű lepénykenyér vagy pita

A csicseriborsót alaposan leöblítjük. A paradicsomot felkockázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Az öntethez a joghurtot elvegyítjük az olajjal, a mustárral, az ecettel, a sóval, a borssal és a mentával. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Az egészet összekeverjük, és tálalás előtt néhány órát állni hagyjuk. Pitával vagy lepénykenyérrel tálaljuk.

CH tartalom: 20 g CH/fő
Kalóriatartalom: 148 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...