2015. május 5., kedd

Leveskérdés

Mostanában úgy érzem, elhanyagolom a leves kérdését. Pedig nagyon-nagyon szeretem. És annyi variációja létezik. Mondjuk, egyértelműen krémleves őrült vagyok, pedig tudom, nem épp az a konyhaművészet remeke. Pedig mennyi féle ízt lehet belevarázsolni egy tányérba. ÉS mennyire más lesz az íze, ha például főzés előtt jól megpirítjuk a zöldségeket, vagy épp már fűszert használunk. Imádom.
Ez a leves mondjuk pont nem krémleves, bár lehetne az is. De kár lenne a roppanó zellerért. :)

Zöldségleves sárgarépával és zellerrel


Hozzávalók 4 személyre
1 kisebb vöröshagyma
3 sárgarépa
3 szárzeller
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál Cayenne-bors vagy csilipaprika

(olíva)olaj vagy kókuszzsír

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a sárgarépát hosszában félbevágjuk, és a zellerrel együtt felkarikázzuk. Fazékban kevés zsiradékot hevítünk, 3-4 perc alatt megsütjük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és további 3-4 percig nagy lángon pirítjuk. Elvegyítjük a kurkumával és a borssal, felöntjük 1 l vízzel, sózzuk, majd közepes lángon 10-15 perc alatt készre főzzük.

CH tartalom: 8,5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 65 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...