2012. február 12., vasárnap

Nyári penne télen

Mostanában jó érzékkel nyúltam bele olyan receptekbe, amik házikedvenc gyanúsak. Ez a mostani azért is tetszett meg, mert egy kis nyári, mediterrán hangulatot hozott ebbe a hidegbe.

Kicsit meg vagyok csúszva a mai nappal, ezért most nem lesz történet, csak ez a finom ebédnek való.

Penne fetával, olajbogyóval, csirkével és dióval


Hozzávalók 6 személyre:
- 35 dkg durum penne
- 20 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg fekete olajbogyó
- 5 dkg kapribogyó
- 5 dkg dió
- 20 dkg fetasajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2-3 ág friss kakukkfű / 1 tk szárított
- 1/2 csokor petrezselyem
- só, bors, olívaolaj

Először is a tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A csirkét falatnyi kockákra vágjuk. Egy száraz, forró serpenyőbe szórjuk a diót, és pár perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük. A forrós serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd megpirítjuk benne a hagymát 2-3 perc alatt. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és megsütjük benne. Amíg a hús sül, a diót egy mozsárban megtörjük. Az olajbogyóról leöntjük a levét és felnegyedeljük a szemeket. A kapribogyó levét is leöntjük, a lilahagymát pedig felkarikázzuk. Ha a hús megsült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olajbogyót, kapribogyót, diót, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Rámorzsoljuk a fetasajtot, összeforgatjuk, legvégül pedig a lilahagymát is hozzákeverjük. A közben megfőtt tésztát leszűrjük, és az egészet összekeverjük.

CH tartalom: 48 g CH/fő
Kalóriatartalom:  477 kcal/fő



Forrás (módosításokkal): Stahl Judit gyors olaszos tészták

1 megjegyzés:

  1. Kedves Flamcsi!
    Most vagyok először az oldalon, és hát ez igen.
    Nagyon szépen köszönöm az alapos munkáját.
    Itt tényleg van mit tanulni, hatalmas segítség az ilyen nagyon kezdő IR betegnek akár én is és aki ráadásul még túlsúlyos is.
    Üdvözlettel,Teréz

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...