2012. február 12., vasárnap

Nyári penne télen

Mostanában jó érzékkel nyúltam bele olyan receptekbe, amik házikedvenc gyanúsak. Ez a mostani azért is tetszett meg, mert egy kis nyári, mediterrán hangulatot hozott ebbe a hidegbe.

Kicsit meg vagyok csúszva a mai nappal, ezért most nem lesz történet, csak ez a finom ebédnek való.

Penne fetával, olajbogyóval, csirkével és dióval


Hozzávalók 6 személyre:
- 35 dkg durum penne
- 20 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg fekete olajbogyó
- 5 dkg kapribogyó
- 5 dkg dió
- 20 dkg fetasajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2-3 ág friss kakukkfű / 1 tk szárított
- 1/2 csokor petrezselyem
- só, bors, olívaolaj

Először is a tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A csirkét falatnyi kockákra vágjuk. Egy száraz, forró serpenyőbe szórjuk a diót, és pár perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük. A forrós serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd megpirítjuk benne a hagymát 2-3 perc alatt. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és megsütjük benne. Amíg a hús sül, a diót egy mozsárban megtörjük. Az olajbogyóról leöntjük a levét és felnegyedeljük a szemeket. A kapribogyó levét is leöntjük, a lilahagymát pedig felkarikázzuk. Ha a hús megsült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olajbogyót, kapribogyót, diót, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Rámorzsoljuk a fetasajtot, összeforgatjuk, legvégül pedig a lilahagymát is hozzákeverjük. A közben megfőtt tésztát leszűrjük, és az egészet összekeverjük.

CH tartalom: 48 g CH/fő
Kalóriatartalom:  477 kcal/fő



Forrás (módosításokkal): Stahl Judit gyors olaszos tészták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...