Azért választottam most nagy hallgatás után ezt a receptet, mert nemrég segítettem a Kifőztüknek egy, a 160 grammos diétába illeszthető receptgyűjtemény összeállításában, ahová ez a recept is bekerült, sőt,még a borítón is ez szerepel. :) A kiadványt itt tudjátok letölteni.
Teljes kiőrlésű almás pite
a tésztához:
32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
8 dkg tönköly fehérliszt
8 dkg nyírfaporcukor
2 tojás
10 dkg kókuszzsír
5 dkg vaj
1 csomag sütőpor (12 g)
a töltelékhez:
1,5 kg alma (tisztítva mérve)
3 dkg nyírfacukor
1/2 citrom leve
1,5 teáskanál almás pite fűszerkeverék
a tepsi kenéséhez: vaj
A megtisztított almát lereszeljük, a citromlével, a fűszerkeverékkel és a nyírfacukorral ízesítve megpároljuk.
A kétféle lisztet elvegyítjük a nyírfaporcukorral és a sütőporral, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal, kókuszzsírral és tojással tésztát gyúrunk belőle. 2 részre osztjuk, az egyik cipót lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra, a tepsi méretével megegyező téglalappá nyújtjuk. Feltekerjük a sodrófára, és óvatosan a kivajazott tepsire helyezzük. Eloszlatjuk rajta az almát, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, és az almára tesszük. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben a süteményt 30-40 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 10 g CH/szelet (ebből 2 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 96 kcal/szelet
Szia Viki! hétvégén tervezem kipróbálni ezt az almáspitét.
VálaszTörlésKérdésem: kókuszzsír helyett mehet csak vaj?
Köszi,Judit
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés