Épp ezért hozok rögtön egy olyan desszert receptet, ami nekem már a karácsonyi hangulatot idézi. Gesztenyés krémmel töltött falatkák. Még mindig nagy gesztenye fan vagyok, csak ne lenne benne annyi szénhidrát, enném folyamatosan. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent, Maroni natúr gesztenyével készült.
Narancsos-gesztenyés aprósütemény
Hozzávalók kb. 30 db-hoz
a piskótához:
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
13 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
13 dkg nyírfaporcukor
3 tojás
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál narancslé
a krémhez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
6 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
6 dkg nyírfaporcukor
a tetejére:
nyírfaporcukor
A vajat kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat. Elvegyítjük a lisztekkel. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a nyomózsákba töltött tésztából egymástól kb. 4 cm távolságra kis halmokat nyomunk. 160 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük a piskótát.
A krémhez a vajat elvegyítjük a cukorral és a gesztenyemasszával. Kiskanálnyi krémmel összeragasztjuk a tésztakorongokat, és porcukorral megszórva tálaljuk.
CH tartalom: 11 g CH/db
Kalóriatartalom: 96 kcal/db
köszönjük a receptet, már körvonalazódik a karácsonyi menü. a lidlkonyha oldalon is megéri körbenézni, nagyon jó receptek vannak
VálaszTörlés