2016. december 3., szombat

Karácsonyhoz közeledve

Őszintén szólva sokkol, hogy 3 hét múlva karácsony. Ha lehet, ez az év még a korábbiaknál is rohanósabb volt, bár azt biztos nem mondhatom, hogy eredménytelenül telt. És idén kivételes módon korábban fejezem be az évet munka szempontjából, így már alig várom, hogy az elmúlt 3 karácsony után idén újra legyen időm, lehetőségem és kedvem kiélvezni picit az ünnepi készülődést.
Épp ezért hozok rögtön egy olyan desszert receptet, ami nekem már a karácsonyi hangulatot idézi. Gesztenyés krémmel töltött  falatkák. Még mindig nagy gesztenye fan vagyok, csak ne lenne benne annyi szénhidrát, enném folyamatosan. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent, Maroni natúr gesztenyével készült.

Narancsos-gesztenyés aprósütemény


Hozzávalók kb. 30 db-hoz
a piskótához:
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
13 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
13 dkg nyírfaporcukor
3 tojás
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál narancslé
a krémhez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
6 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
6 dkg nyírfaporcukor
a tetejére:
nyírfaporcukor

A vajat kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat. Elvegyítjük a lisztekkel. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a nyomózsákba töltött tésztából egymástól kb. 4 cm távolságra kis halmokat nyomunk. 160 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük a piskótát.
A krémhez a vajat elvegyítjük a cukorral és a gesztenyemasszával. Kiskanálnyi krémmel összeragasztjuk a tésztakorongokat, és porcukorral megszórva tálaljuk.

CH tartalom: 11 g CH/db
Kalóriatartalom: 96 kcal/db




1 megjegyzés:

  1. köszönjük a receptet, már körvonalazódik a karácsonyi menü. a lidlkonyha oldalon is megéri körbenézni, nagyon jó receptek vannak

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...