2012. június 25., hétfő

Nyitva :)

Nakéremszépen, a blog ezennel ismételten "kinyit". :) Túl az esküvőn, túl a nászúton, ideje visszazökkenni a szürke (és jelenleg esős) hétköznapokba. :)
Habár, beismerem, ez nehezen megy, főleg, hogy a délelőtt folyamán láttam először egy kis ízelítőt az esküvői fotóinkból, egy videoklip formájában, és azóta már vagy tízszer végignéztem. Hiába, nő vagyok, mégiscsak egyszer van ilyen. Főleg, hogy szerencsére az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy bulit csaptunk. :)
Nagy élménybeszámolót erről nem tervezek, inkább csak egy kis, ám nem épp elhanyagolható részletét emelném ki, mi szerint nászajándékba egy csodás fényképezőgépet is kaptunk. :)

Úgyhogy, most már nincs kifogás, kénytelen leszek megtanulni fotózni és jó képekkel ellátni a blogot. Egy fogáson már le is teszteltem, ami még az esküvő után, de a nászút előtt készült. Habár még nem a legprofibbak, de kezdetnek megteszi. Hivatásos meg amúgy sem leszek. :)
Kicsit elhagyott az időérzékem, és piacon se jártam már egy hónapja lassan, így a recept időszerűségéről nem vagyok teljesen meggyőződve, de legfeljebb majd jövőre. :)

Zöldborsós-spárgás tészta


Hozzávalók 4 személyre:
- 22 dkg durum tészta
- 35 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag zöld spárga (tisztítva mérve kb. 35 dkg)
- 10 dkg friss zöldborsó
- 1 kis cukkini (kb. 15 dkg)
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg mascarpone
- 1 marék friss bazsalikom
- só, olívaolaj

A tésztát lobogó sós vízben 10 perc alatt kifőzzük. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és apró kockákra vágjuk. A spárgát megpucoljuk, és 3-4 centis darabokra vágjuk. A zöldborsót kifejtjük, a cukkinit egy centi vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat megfelezzük, a paprikát vékonyan felcsíkozzuk. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A friss bazsalikomleveleket felcsíkozzuk.
A zöldborsót lobogó sós vízben 5-8 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és további egy perc pirítás után hozzáadjuk a húst is. Ha megsült, félretesszük alufóliával lefedve, hogy ne nagyon hűljön ki.
Egy magasabb falú serpenyőben újra kevés olajat hevítünk, és először a spárgát kezdjük megsütni benne, néha átforgatva a darabokat. Kb. 4 perc sütés után hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit is és az egészet néha óvatosan kevergetve megsütjük. Ha a zöldséget átsültek, hozzáadjuk a zöldborsót és a csirkét is, majd hozzákeverjük a mascarponét. Sóval és bazsalikommal ízesítjük.
Ha összemelegedett, a tésztával elkeverve tálaljuk.

CH tartalom: 50 g CH/fő
Kalóriatartalom: 696 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...