2012. október 30., kedd

Kenyérre való

Némi náthával karöltve, de visszatértem rövid angliai kiruccanásomból. Megint megállapítottam, hogy sokkal könnyebb lenne egészségesen táplálkozni, ha olyanok lennének a szupermarketek kínálatai itthon is, mint kint. De azzal kell főzni, ami a rendelkezésünkre áll, így maradok az itthoni dolgoknál. :) Azt azonban kiemelném, hogy kenyérben mi sokkal jobbak vagyunk. :) Igaz, ez ízlés kérdése, de én nem rajongok a túlméretezett, hihetetlenül könnyű és puha toast kenyér féleségekért. És mivel a diétámat kint is tartani kellett, meglepődve tapasztaltam, hogy ebből a nagyon puha kenyérből (amiben a szénhidrát is kevesebb volt amúgy) az egyszerű kis félálomban elfogyasztandó reggelim 4 szelet kenyérből állt. Jó, mi? :) Igaz, lehet kapni "rendesebb" kenyeret is, de ez a többség. Szóval az elmúlt napokban rájöttem, hogy nagyobb a rajongásom a kenyerek iránt, mint gondoltam. :) Vettem is gyorsan egy csodás könyvet a házi kenyérsütésről. Fantasztikus receptek vannak benne, hamarosan kísérletezem is majd velük. :)

Ha már a kenyérnél tartunk, jöjjön egy kenyérre való recept. Jó reggelire, vacsorára, de ha sietős, akkor ebédre is. Mi szerettük nagyon. :) Tonhalas, de nem a tonhal dominál benne, az csak egy kis ízesítés benne. De ha szeretjük az erősebb tonhalas ízt, megduplázhatjuk benne a mennyiséget.

Tonhalas-uborkás túrókrém


- 20 dkg túró
- 3 púpos tk tejföl
- 1 kis konzerv tonhal (80 g)
- 2 kisebb csemege uborka
- 1 tk frissen aprított kapor és petrezselyem vegyesen
- 2 tk majonézes torma
- só, bors

Egy tálban összetörjük a túrót villával, elkeverjük a tejföllel, a kisebb kockákra felvágott uborkával, fűszerekkel, majonézes tormával. Sózzuk, borsozzuk és már kész is. :)

CH tartalom: van ugyan egy kevés CH tartalma, de nem kell számolnunk vele.

 

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...