2012. október 19., péntek

Amitől a falra mászom :)

Nem emlékszem, hogy erről írtam-e már, ha esetleg igen, akkor elnézést az ismétlésért, de akkor sem bírok napirendre térni a téma felett. :)
Mindenkinek vannak berögzült szokásai, étkezést illetően is. Ez természetes is, de nem tehetek róla, Uramparancsolóm két tésztaevési szokását még mindig nem bírtam megszokni.
1. paradicsomos tésztára (tökéletesen mindegy, hogy az történetesen isteni finom friss paradicsomból készül esetleg és mennyei az íze) mindig tesz ketchupot.
2. tejszínes tésztához (tökéletesen mindegy, hogy a tejszínhez milyen más alapanyag, ízvilág, zöldség van párosítva) mindig eszik uborkát, kovászosat vagy csemegét, ami éppen akad.
Paff vagyok tőle. Szerintem sosem fogom megszokni. :)

"Bosszúból" egy olyan tészta recept következik, amihez egyiket sem tudja fogyasztani. Legalábbis remélem. :)

Mogyorós-brokkolis tészta (wokban készítve, pulykahússal) - 2 főre


- 20 dkg darált pulykahús
- 1 kisebb fej brokkoli (megtisztítva kb. 250 g)
- 2 ek földimogyoró (kb. 35 g)
- 12 dkg wok tészta (az enyém diétámnak megfelelően durum lisztből)
- 1 gered fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1 kk halszósz
- 1 kis piros szárított chili
- 1 kk gyömbér por
- olívaolaj, só

A fokhagymát felaprítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó sós, sódabikarbónás vízben roppanósra főzzük. A wok tésztát a leírásnak megfelelően pár perc alatt megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük és félretesszük. A mogyorót egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. A wokban kevés olívaolajat hevítünk és megpirítjuk benne a fokhagymát. Belemorzsoljuk a chilit, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk és a gyömbérporral fűszerezzük. Hozzáadjuk a szójaszószt, a halszószt, a tésztát, a brokkolit, a mogyorót és még pár percig pirítjuk majd kész is.

CH tartalom: 1 adag 45 g lassú CH-t tartalmaz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...