2013. január 19., szombat

Tízórai, szeretlek! :)

Sajnos a süteményeskönyvek azon oldalait, melyek valahogy úgy kezdődnek, hogy 30 dkg liszt, 30 dkg cukor - száműzni kellett. Jelenleg a lepények válnak be, valamint az aprósütemények. Utóbbiakból főleg azok, melyek extrém gyorsan el is készíthetőek, mivel csak össze kell keverni, gyúrni a hozzávalókat, halmokba szétosztani a tepsiben és 10-15 perc alatt megsütni. A kávés-törökmogyorósért oda voltunk, a fehéjas meg télre ideális. Tízóraira főleg, egy bögre mézes teával, vagy tejeskávéval. :) Ezek az aprósütik már teljes kiőrlésű liszttel készültek, de mindenki válogasson kedvére a korábbiakból is. :)

Csokoládés aprósütemény (30 db)


- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (helyettesíthető sima búzaliszttel)
- 2 ek kakópor (20 g)
- 1 5k sütőpor
- csipet só
- 125 g vaj
- 100 g nyírfacukor (helyettesíthető sima kristálycukorral)
- 1 tojás sárgája

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kakaóporral. A szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a cukorral egy kézi mixerrel, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját. Belekeverjük a száraz hozzávalókat is.
A kivajazott tepsibe teáskanálnyi adagokat helyezünk. 160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben 12 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 30 darab esetén 1 darab 5,4 g lassú CH-t tartalmaz


Forrás (módosításokkal): Sütemények aranykönyve c. szakácskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...