2013. október 3., csütörtök

Az ártatlan

Az elmúlt években úgy gondolom, hogy igen nagy fejlődést mutattam növényápolás területén. Többek között, most már túlélik a szobanövények gondos ténykedésemet. Korábban ugyanis a locsolásuk mindig hektikusan történt:hol agyonlocsoltam őket, hol csaknem kiszárítottam őket. Ehhez képest igen nagy teljesítménynek tartom, hogy van olyan növényünk, amit olyan 4 évvel ezelőtt hoztam a lakásba és még mindig él. Nem mondanám azért, hogy csodás növekedésen ment át, de azért még él. :) Ennek ellenére valahogy van egy növény közöttük, amit mindig elhanyagolok: kimarad az átültetésből, vizet pedig szerintem jobb esetben 1-2 alkalommal kap havonta. Na jó, lehet, hogy néha többször. De most épp elég rossz bőrben van, így kétlem, hogy látott vizet az elmúlt 3 hétben. Mert amúgy igen hálás. Csaknem kiirthatatlan. Biztosan ismeri mindenki, ez a hagyományos cirmos levelű futó növény. Szerintem mindent kibír. Vagy, majdnem mindent. Remélem, ezt a hónapot is. Egy két levele ugyan lesárgult, de bízom benne, hogy a tegnapi locsolásnak köszönhetően túléli. Ismételten. Mert bizony ő ártatlan. Nem tehet róla, hogy a konyhaszekrény legtetején van, és a bárszékre kell felállni a locsolásához. Amitől pedig el vagyok tiltva, nehogy leessek. :)

Paradicsomos-gombás rizzsel töltött paprika


- 25 dkg csiperke gomba
- 6 dkg barna rizs
- 15 dkg paradicsom (2 közepes méretű)
- 10 dkg vöröshagyma (1 közepes méretű)
- 4 db közepes méretű kaliforniai paprika (40 dkg)
- 6 dkg sajt
- só, bors, olívaolaj
- 1 tk friss kakukkfű
- 1 ek frissen aprított bazsalikom

A rizst lepirítjuk, majd kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben 45 perc alatt lefedve, alacsony lángon megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, a gombát felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és nagy lángon pirítjuk. Ha átsült, hozzáadjuk a paradicsomot. Néhány percig sütjük, hogy levet eresszen. Ekkor hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, fűszerezzük és kész is a töltelék.
A paprikákat félbe vágjuk, kivágjuk a magházukat és megtöltjük a töltelékkel. Megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük őket. Tálaláskor kínálhatunk hozzá tejfölt.

CH tartalom: 1 adag 19 g lassú CH-t tartalmaz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...