Sütőtökös-fetás rétestorta (6 nagyobb / 8 kisebb szelet)
- 750 g sütőtök (pucolt mennyiség mérve)
- 2 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj + a tészta kenéséhez
- 200 g tk réteslap (6 db)
- 200 g feta
- 35 g fenyőmag
- 1 szárított chili
- 3 ek tej
- 1 tojás
- só, bors
A sütötköt megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. Elkeverjük a két evőkanálnyi olívaolajjal, rozmaringlevelekkel és mellédobáljuk száraz héjastul a fokhagymagerezdeket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük. Ekkor botmixerrel pürésítjük, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a tejet is. Ha kell, sózzuk még. A fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az elmorzsolt chilipaprikával együtt elkeverjük a fetával. Egy nedves konyharuhát kiterítünk, erre helyezzük az első réteslapot, megkenjük kevés olívaolajjal, majd kibéleljük vele a piteformát. A sütőtökös töltelék felét belekanalazzuk, a kilógó tésztát behajtogatjuk úgy, hogy a szélein kicsit több tésztát hagyunk, hogy a következő réteg betöltésekor se folyhasson ki a töltelék. Rámorzsoljuk a feta felét. Újabb réteslapot kenünk meg olajjal és fektetünk rá egy másik lapot, ezt a fetás rétegre tesszük és megismételjük a sütőtök-feta rétegezést. A tetejére helyezzük az olajjal enyhén megkenjük maradék két réteslapot, hogy egy kicsit "meggyűrődjenek". Visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá krémes házi tejfölt.
CH tartalom: 6 szelet esetén 1 szelet 41 g lassú CH-t tartalmaz, 8 szelet esetén 31 g CH-t.
Forrás (módosításokkal): delicious. 2013 október
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése