2013. október 20., vasárnap

Hús nélkül is laktató

Ma kellett rájönnöm, hogy ez a hét is úgy telt el, hogy nem írtam blogbejegyzsét. Pedig kivételesen minden napra készítettem valamit, igaz, sok ezek közül nem volt semmi különleges, csak mégis valami egészséges, hogy ne az irodai étkeztetésre ráállt gyorséttermek valamelyikéből kelljen megint ebédet vadászni. Valahogy most hús nélküli hangulatban vagyok. Így receptből is olyat hozok. Méghozzá egy frissen készültet, amit nagy nehezen ma sikerült végre lefotózni. Rétes, más formában, mint megszokott. Ráadásul hiába hús nélküli, nagyon is laktató. :) A recept a legújabb szerelmemtől származik, a delicious. c. magazinból. Picit persze módosítottam, de hát ez nem meglepő. :)

Sütőtökös-fetás rétestorta (6 nagyobb / 8 kisebb szelet)


- 750 g sütőtök (pucolt mennyiség mérve)
- 2 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj + a tészta kenéséhez
- 200 g tk réteslap (6 db)
- 200 g feta
- 35 g fenyőmag
- 1 szárított chili
- 3 ek tej
- 1 tojás
- só, bors

A sütötköt megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. Elkeverjük a két evőkanálnyi olívaolajjal, rozmaringlevelekkel és mellédobáljuk száraz héjastul a fokhagymagerezdeket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük. Ekkor botmixerrel pürésítjük, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojást és a tejet is. Ha kell, sózzuk még. A fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd az elmorzsolt chilipaprikával együtt elkeverjük a fetával. Egy nedves konyharuhát kiterítünk, erre helyezzük az első réteslapot, megkenjük kevés olívaolajjal, majd kibéleljük vele a piteformát. A sütőtökös töltelék felét belekanalazzuk, a kilógó tésztát behajtogatjuk úgy, hogy a szélein kicsit több tésztát hagyunk, hogy a következő réteg betöltésekor se folyhasson ki a töltelék. Rámorzsoljuk a feta felét. Újabb réteslapot kenünk meg olajjal és fektetünk rá egy másik lapot, ezt a fetás rétegre tesszük és megismételjük a sütőtök-feta rétegezést. A tetejére helyezzük az olajjal enyhén megkenjük maradék két réteslapot, hogy egy kicsit "meggyűrődjenek". Visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá krémes házi tejfölt.

CH tartalom: 6 szelet esetén 1 szelet 41 g lassú CH-t tartalmaz, 8 szelet esetén 31 g CH-t.




Forrás (módosításokkal): delicious. 2013 október

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...