2014. szeptember 30., kedd

Recept még nyárról

Imádom az olyan őszi napokat, mint a mai is. Napsütés, kék ég, kellemes hőmérséklet. Legszívesebben csak a szabadban lennék ilyenkor. Bezzeg az irodánkban két pokrócba bugyolálva ültem egész nap, ott olyan hideg volt. Nem is értem, hogy lehetséges ez ilyen jó időben. :(

A szép őszi nap ellenére most még egy nyári receptet hozok, amit a nyaraláson az apartmanban készítettem.

A recept a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg.

Kapribogyós füstöltmakréla krém


- 1 konzerv füstölt makréla (170 g)
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál natúr joghurt
- 5 dkg natúr krémsajt
- só, bors
A makréláról leöntjük az olajat és villával összetörjük a halat. Elkeverjük a joghurttal, krémsajttal és citromlével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, legvégül pedig belekeverjük a kapribogyót. Friss kenyérrel, olajbogyóval tálaljuk.
CH tartalom: a fenti mennyiség kb. 4-6 személynek elegendő, a CH tartalommal gyakorlatilag nem kell számolni



1 megjegyzés:

  1. Au, ez is! Mostanában nagyon halas lettem. Mondjuk én inkébb tonhalkrémet szoktam otthon csak úgy recept nélkül aktuális ötletekből, de ezt mindenképpen ki fogom próbálni! : )

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...