Úgyhogy, most ez az első új recept a blogon immáron anyukaként (kimondhatatlanul jó ezt leírni végre). :) Persze az anyasághoz és a gézengúzhoz a receptnek semmi köze, mint ahogy most természetesen nem állok neki sonkatekercseket tekergetni meg nyomózsákba tojáskrémet tölteni. :) Inkább boldogan várom a szülőktől kapott húsvéti sonkát, hogy én majd az éjjeli etetés után zugevőként befaljam kaláccsal a konyhapultnál állva. :)
Tormás sonkatekercs és töltött tojás
Hozzávalók 12-12 db-hoz
a sonkatekercshez:
12 szelet sonka (kb. 15 dkg)
15 dkg túró
2 evőkanál reszelt torma (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz (cukormentes)
só
őrölt bors
snidlingszálak a kötözéshez
a töltött tojáshoz:
6 kemény tojás
2 teáskanál mustár
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál frissen aprított snidling
só
A tekercsekhez a túrót elvegyítjük a reszelt tormával, a tejföllel, a majonézzel, majd sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük vele a sonkaszeleteket, és snidlinggel összekötjük.
A tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük, és a mustárral, a pirospaprikával, kevés sóval elvegyítjük. A krémet csillagvégű nyomózsákba szedjük, és visszatöltjük a fehérje mélyedéseibe.
CH tartalom: nem kell számolni vele
Kalóriatartalom: 34 kcal/sonkatekercs, 33 kcal/tojásfél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése