2017. április 29., szombat

Át kell állni

Nagyjából két hete lehettünk itthon Prücsivel (aki ekkor már ugye 2,5 hónapos volt), mikor péntek este az Urammal együtt elmentünk sétálni babakocsival. Neki speciel ez volt az első babakocsis sétája, és már jó fél órája tologattuk a picurkát, mikot elővettem a kérdést, hogy mit együnk vacsorára. Nem tagadom, mostanság nem állok jól a hűtő feltankolását és a főzést illetően, így gyakori vendég nálunk az ételfutár. Főleg a hét végére, amikorra kifogy a szülőktől kapott ellátmány. :) Nos tehát, előveszem a kérdést, hogy rendeljünk-e, mit rendeljünk, honnét rendeljünk stb. Tanakodunk nagy bőszen, nehezen jutunk dűlőre a kérdésben, mert ugye sokféle étel most sajnos ki van lőve nálam, amiket amúgy örömmel ennénk. Már épp kezdem feladni a dolgot, mikor nagy lelkesen előáll a megoldással az Uram: Ugorjunk be a sarki étterembe egy rántott sajtra. Megállok, ránézek kérdőn, majd a babakocsira sandítok. Semmi reakció. Mire én: Prücsivel??? Ekkor leesik végre neki. :) Hát bizony, át kell még állni. :) Bár lehet, mire átállunk, már vihetjük is magunkkal, de persze akkor hivatalosan még csak két hetesnek számított.

És ha már mára ilyen ronda idő jutott megint - persze nehogy már ki tudjak menni kicsit a kertbe hétvégén, hogy végre itthon az Uram és van segítség -, hozok egy ilyen esős napra való leves receptet. Én most tuti nem szöttyögnék külön a zöldségek sütőben sütögetésével egy leveshez, de remélem nektek több időtök van, mert bizony megéri, teljesen más íze lesz tőle a levesnek, fantasztius. A sült paradicsom levesnél tapasztaltam ezt először és imádom.

Sült karfiol- és fokhagymakrémleves


Hozzávalók 6 személyre
1 nagy karfiol (75 dkg tisztítva mérve)
6 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 dl tejszín
3 dkg reszelt parmezán vagy más, intenzív ízű, kemény sajt
1,2-1,5 l zöldségalaplé
olívaolaj

őrölt bors

A karfiolt rózsáira szedjük, és a pucolatlan fokhagymagerezdekkel együtt sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, fazékban, kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sült karfiolt és a héjából kinyomkodott fokhagymát. Forrástól számított 10 percig főzzük, botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá kevés vizet. Felforraljuk a levest, majd beleöntjük a tejszínt, összemelegítjük, de már nem főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal még fűszerezhetjük. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a parmezánt, és tányérra szedve keveset szórunk a tetejére is.

CH tartalom: 8 g CH/fő
Kalóriatartalom: 128 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...