Nos, mit is mondhatnék. Azt hiszem, az eredmény nyilvánvaló: totális kudarc. Egyedül a hetente kétszeri főzés az talán, amit sikerül teljesítenem, ha beleszámítom az olyan magasröptű fogásokat is, mint a sajtos-tejfölös tészta, meg a rukkola saláta vacsorára. :)
Hiába, optimista voltam. De ez még mindig sokkal jobb, mint ha el sem terveztem volna mindezeket. Ahogy ezt a blogbejegyzést is tervezem már vagy két hete. :)
Receptnek egy igazi tavaszi salátát hozok, őszintén szólva imádom a színeit. Remélem, hamarosan újra eljutok a piacra, hogy ilyen finom hozzávalókat vehessek, nálam ugyanis sajnos nem kelt ki a vízitorma egyelőre, de majd próbálkozom egy újabb vetéssel.
A recept megjelent a Kifőztük online gasztromagazinban is és Bioháló csírával készült.
Quinoasaláta pulykahússal
Hozzávalók 2 személyre
10 dkg quinoa
2-3 retek
2 szál újhagyma
1 marék vörösherecsíra
1 marék vízitormalevél
1 marék fodroskáposzta-levél
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
15 dkg pulykamellfilé
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
A quinoát alaposan leöblítjük, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és lefedve kb. 15 perc alatt megpároljuk. A pulykamellfilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajon megsütjük. A káposztaleveleket 1 percre forró vízbe mártjuk, közvetlenül ezután hideg vízbe tesszük, hogy ne veszítse el a színét, majd hagyjuk lecsöpögni, megszáradni. A retket felcsíkozzuk, az újhagymát karikákra vágjuk. A tányérok szélén körben eloszlatjuk a quinoát, középre halmozzuk a zöldségeket és a csírát, a tetejükre helyezzük a hússzeleteket. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
CH tartalom: 35 g CH/fő
Kalóriatartalom: 331 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése