2017. június 4., vasárnap

Ember tervez, Prücsi végez

Az elmúlt néhány hét legnagyobb tanulsága számomra, hogy teljesen felesleges tervezni bármit is, Prücsi ugyanis úgyis mindent felülír. A másik, hogy nincs kiszámíthatóság.
No, nem mintha a gyerekvállalás küszöbén azt hittem volna, hogy másképp lesz. Csak a fokozatokra nem voltam felkészülve azt hiszem. Ezt a posztot például úgy két hete írom, ezt a kemény 3 sort. Jó, nem? :)
Sebaj, ennél nagyobb bajom sose legyen. :) De a főzéssel rettentően hadilábon állok. És ma rájöttem, hogy nem is a főzés a legnagyobb gond (a szülőktől ugyanis kapok némi ellátmányt), hanem a köztes étkezésekkel, ami az elmúlt időszakban rendre kimaradnak. Így kénytelen leszek összekapni magam és legalább a süti sütést beiktatni. Ma például kisajtoltam magamból egy áfonyás-túrós kuglófot. Nem épp blogra való, az állaga rettenetes, de az íze szuper, így már a felét betoltuk. :)
E helyett most egy egyszerű kevert süteményt hozok, a gyümölcs a tetején ízlés szerint variálható.

Bogyósgyümölcsös kevert sütemény


Hozzávalók 24 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
12,5 dkg fehér tönkölyliszt
12,5 dkg nyírfacukor
12,5 dkg kókuszolaj
1,25 dl szoba-hőmérsékletű zabtej
2 tojás
1/2 csomag sütőpor (6 g)
35 dkg bogyósgyümölcs (pl. ribizli, málna, szeder)

A tojást kézi mixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat és a zabtejet. Belekeverjük a sütőporral elvegyített liszteket. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd megszórjuk az alaposan megmosott és lecsepegtetett bogyósgyümölcsökkel. 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.


CH tartalom: 11 g CH/szelet
Kalóriatartalom: 308 kcal/szelet





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...