Ez a recept ugyan régi, de tökéletesen beleillik a mostani menünkbe. :) Gyorskaja, persze egészséges verzióban. :)
A recept a Kifőztükben is megjelent, a fűszerkeverék pedig természetesen a Fűszerésztől van (váááá imádok bemenni a boltba és tobzódni a fűszerillatban). :)
Harisszás csirkemell zöldséges quinoasalátával
Hozzávalók 2 személyre
2 szelet csirkemellfilé
1 teáskanál harissza fűszerkeverék
só
olaj
10 dkg quinoa
10 dkg uborka
10 dkg koktélparadicsom
1/2 kisebb lila hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1/2 citrom leve
1 evőkanál olívaolaj
A quinoát alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, kevés olajon megpirítjuk, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Kis lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük. A húst sózzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Kevés olívaolajon kisütjük. A zöldségeket és a petrezselymet felaprítjuk, elvegyítjük a quinoával, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. A felszeletelt csirkemellel tálaljuk.
CH tartalom: 19 g CH/fő
Kalóriatartalom: 181 kcal/fő
Más anyák hogyan csinálják? Hm.. Interfood.hu? :-D Szimpatikus recept,egyszer kipróbálom:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlés