2013. február 24., vasárnap

Piacfüggőség

Másfél hónapja nem jutottam ki a piacra, ami mostanra mondhatom, gyakorlatilag állandó frusztrációt váltott ki belőlem. Ezt a tényt, pontosabban az ok-okozati rendszert némiképp nehéz volt Férjemurammal megértetni. Számára más a prioritási sorrend természetesen, az üres hűtő, és a "nem tudok mit főzni mert nincs miből" problémakör annyira azért nem hatotta meg. Inkább úgy mondanám, hogy néma beletörődéssel tűrte, mikor az üresen tátongó hűtőt kinyitva kisebb fajta dührohamokat kaptam hétköznap esténként. Persze ő meg rákontráz, hogy micsoda dolog ez, romlik az ellátási színvonal... aztán csodálkozik, hogy felpaprikázódom?! :) Persze az egész csak játék, az üres hűtő okozta frusztráció azonban komoly.
Épp ezért tegnap délelőtt az eső ellenére is nekiindultunk a piacnak. A férjem meg csak nevetett rajtam, mert csak úgy repestem a boldogságtól a sokfriss zöldség és gyümölcs láttán. Őt meg rángattam végig magam után a tele szatyrokkal keresztbe-kasul a piacon. Becsületére váljon, türelmesen viselte. :) Én meg boldog voltam, hogy végre kedvemre válogathatok, és nem a "8 előtt 5 perccel beesünk a boltba" című játékot kellett játszanom. És másfél hónap után be kell ismernem: piacfüggő vagyok, kár is lenne tagadnom.:)
Nem meglepő módon természetesen ezek után sütöttem-főztem egész hétvégén, végre. :) És mivel mindjárt vége a sütőtök szezonnak, a blogra váró receptek sorából most ezt a mait választom. Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, így sietős vacsorának, de egyszemélyesnek is remek. A hangsúly természetesen a köreten van. :)

Grillezett csirkemell sült juhtúrós sütőtökkel (2 főre)


- 2 nagyobb szelet csirkemellfilé
- 1 kisebb sütőtök (megpucolva nekem 44 dkg sütőtök lett belőle)
- 15 dkg juhtúró
- bors
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A sütőtököt megpucoljuk és apróra felkockázzuk. A vajat és az olívaolajat mikróban összeolvasztjuk,majd ráöntjük a sütőtökkel és összeforgatjuk. Rámorzsoljuk a juhtúrót is, ezzel is összekeverjük majd egy kisebb tepsibe öntjük, egyenletesen elrendezzük.
Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, félidőben átforgatjuk kicsit.
A csirkemellet kevés sóval és borssal grillserpenyőben kisütjük és a juhtúrós sütőtökkel tálaljuk.

CH tartalom: 1 adag köret 35 g lassú CH-t tartalmaz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...