2013. április 1., hétfő

Az együttélés tanulságai

Habár már nem ma történt, hogy összeköltöztünk a Férjemurammal, azért vannak bizonyos gondolatok, melyek csak pár év elteltével fogalmazódnak meg az emberben.
Amikor ugyanis összeköltöztünk, lefektettünk bizonyos alapszabályokat. Ezek tükrében az én felségterületem lett 100 százalékosan a mosás kérdésköre. Mindegy, hogy edzőcuccról, cipőről, tisztítóba cipelendő öltönyről van-e szó, az az én reszortom. Beleértve a kézi mosást is, ami pedig sosem tartozott a kedvenc elfoglaltságaim közé. Ennek ellenére a magam kis apró ruhadarabjait mindig kilötyköltem a mosdótálban, különösebb lelki fájdalom nélkül, férfiembereknek meg szerencsére nincs túl sok kézzel mosandó ruhájuk.
Kivéve párat.
És itt jön a történet másik része, mi szerint az első hónapokban, években az ember még nem gondolkozik (háztartási szempontok tekintetében) hosszú távon. Példának okáért, nem túl praktikus egy, csak és kizárólag kézzel mosható gyapjú pulóvert venni még a kezdetek kezdetén ajándékba, mert ha az kedvenccé válik, bizony, azt mosni is kell. Kézzel. Nekem.
És nagy méretű férfi pulóvert kézzel mosni, na az már nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé. De mivel ráadásul Férjemuram tőlem kapta ajándékba, még csak reklamálnom sem lehet. Pech, így jártam. :)
Tanulság: azóta megnézem a címkét. :)

Receptnek meg jöjjön egy igazán zseniális. Azért merem ilyen nyíltan dicsérni, mert nem én találtam ki, csak loptam (forrást lásd lentebb), kis módosításokkal. :)

Rozmaringos-narancsos szűzpecsenye


- 50 dkg szűzpecsenye
- 1 kis fej vöröshagyma
- 0,4 dl szójaszósz (világos szójaszósz esetén nem lesz olyan sötét a mártás)
- 0,4 dl fehérborecet
- 0,2 dl rizsecet
- 0,4 dl méz
- 1,5 ek friss rozmaring
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 2 ek frissen facsart narancslé
- 1 narancs héja
- 1,2 dl olívaolaj


A vöröshagymát egészen apróra felaprítjuk, a gyömbért és a narancshéjat lereszeljük, a rozmaringot felaprítjuk. A pác hozzávalóinak felébe beleforgatjuk a húst és két órán át (vagy akár egész éjszakán át) pácoljuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük grill fokozaton és kb. 20-25 perc alatt megsütjük (attól függ, milyen vastag a szűzpecsenye).
Sütés közben a pác másik felét egy kis lábasban feltesszük főni és kb. 10 perc alatt besűrítjük.Mi köretként bulgurt ettünk hozzá.


Forrás: http://bakedbree.com/orange-and-rosemary-pork-tenderloin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...