Na sebaj, majd a hétvégén készül valami hasonló, bár lehet, hogy most már sárgabarackkal. :) De lehet, hogy nem lesz hasonló. :) Más lesz. :) Csak finom. :)
Kókuszos-meggyes-kakaós sütemény
- 12,5 dkg nyírfacukor
- 12,5 dkg vaj
- 3 tojás + 3 tojásfehérje
- 9 dkg fehér tönkölyliszt
- 9 dkg tk búzaliszt
- 3 dkg kakaópor
- csipet só
- 1/2 cs sütőpor
- 30 dkg meggy (magozott állapotban mérve)
- 6 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg nyírfa porcukor
A 3 egész tojást fehéredésig kevrjük a nyírfacukorral egy kézi mixerrel.
Ekkor hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és simára keverjük. Egy másik tálban
elkeverjük a lisztet, a kakóport, a sütőport és a sót, majd adagonként a
tojásos-vajas masszához keverjük (elég sűrű állagú lesz). Sütőpapírral bélelt
tepsibe simítjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd
belekeverjük egy spatulával a kókuszreszeléket. A piskóta tetejére szórjuk a
kimagozott meggyet, majd rásimítjuk a kókuszos tojáshabot. 160 fokra
előmelegített sütőben (légkeveréses) 30 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 20 szelet esetén 13,8 g CH-t tartalmaz egy szelet (kb 1 g gyors CH)
Szia! Nagyon ínycsiklandó ez a süti! Azt megkérdezhetem, hogy mekkora tepsiben érdemes sütni? Mindenképp kipróbálom a hétvégén!!! Köszi!
VálaszTörlésSzia, ez egy hagyományos magasított falú tepsi, olyan 20x30-as. Jó étvágyat hozzá, remélem, ízleni fog! :)
TörlésKöszönöm a gyors választ, és gratulálok, nagyon szuper a blog!!!
TörlésRégi bejegyzéseket látok, de csodás recepteket amik mindig aktuálisak. Köszönöm cukorbetegként .🙂
VálaszTörlés