2013. július 30., kedd

Palacsintáról ábrándozva

Az elmúlt hetekben kivételesen nem az örökös elmaradás miatt volt nagy csend a blogon, hanem mert elutaztunk nyaralni. :) A korábbi dilemmát követően végül a apartmanos megoldás mellett döntöttünk, így főzőcskézni az út alatt is tudtam, még ha nem is a legnagyobb konyhaművészeti remekeket. Elvégre is, ki vágynak órákig sütögetni egy teakonyhában, főleg egy egész napos gyalogtúra után? :) Szóval, maradtak az egyszerű ételek, de azért jó volt a "hazai", megszokott ízvilág. Ami azonban az út alatt teljesen hiányzott, az a desszert műfaja. Vittünk ugyan édes kekszet tízóraira, de saját házit nem tudtam készíteni az út előtt idő hiányában, közben pedig főleg nem. Eleinte még kacérkodtam a gondolattal, hogy majd készítek palacsintát (ház lekvárt voltnálunk), hisz ahhoz csak egy jó serpenyő kell (azt mindig viszek itthonról magammal, nem bízom a véletlenre :) ), de a program mindig olyan sűrű volt, hogy végül kimaradt.
Pedig a gondolataimban szüntelenül csak egy kép lebegett, ami nem volt más, mint a most következő recept. Nem saját szerzemény (Forrás kedvencem Flat-Cat), bár a hozzávalókat módosítottam, viszont mennyei volt. Eperszezon ugyan most éppen nincs, de bármilyen gyümölccsel tálalható (vagy épp a házi lekvárral, már ha akad :) ).

Ricottás amerikai palacsinta (14 darabhoz)


- 50 g hajdinaliszt
- 50 g fehér tönkölyliszt
- 30 g nyírfacukor
- 250 g ricotta
- 1 kk sütőpor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1-2 ek olívaolaj
- csipet só

A hozzávalókat habverővel simára keverjük, majd kicsit állni hagyjuk. Ezt követően teflon serpenyőben kisütjük őket. Kész is, gyümölccsel tálalhatjuk. :)

CH tartalom: 1 db 7,7 g CH-t tartalmaz (ebből 1,3 g gyors CH)


Forrás: Flat-Cat http://flat-cat.hu/2010/01/24/ricottas-palacsinta-egyszeruen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...