Azt már jóideje elfogadtam, hogy az "egészséges" táplálkozás drága. Azt is, hogy ha az ember normális áron próbálja az ehhez szükséges alapanyagokat beszerezni, az sok időt és utánajárást igényel. Ennek ellenére mindig optimista vagyok és azt gondolom, hogy ha jó áron nem is, de legalábbis lehet kapni ezeket az alapanyagokat a nagyobb szupermarketekben.
Nos, ez a hét bebizonyította, hogy igencsak tévedek. Bosszankodásom tárgya jelenleg egy kiló fehér tönkölyliszt beszerzése, amire ahhoz lenne szükségem, hogy végre tudjak süteményt sütni és kenyeret, mert az itthoni állomány elfogyott. 4 alkalomból egyszer sem sikerült beszereznem ezt a lisztet. Ma az egyik legnagyobb szupermarketben voltam, de még ott is kudarcot vallottam. Tudom, én vagyok a lüke, mert rögtön bioboltba kellett volna mennem, de mivel programunk volt, két helyre menni bevásárolni, az már nem fért bele a napi ütemtervbe.
Szóval most bosszús vagyok, mert így nem tudok almás sütit sütni, pedig már nagyon fentem rá a fogamat...
Almás süti helyett hozok most egy régi receptet, ami szintén a rohanós hétköznapokra való, mégis kicsit kizökkent az egy-szelet-hús-rizzsel hagyományos ízvilágából.
Indiai karfiolos rizs sült csirkemellfilével
- 50 dkg csirkemellfilé
- 18 dkg barna rizs
- 30 dkg rózsáira szedett karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma (kb. 10 dkg)
- 1 tk currypor
- csipet cayenne-i bors
- csipet garam masala
- só, bors, olívaolaj
A barna rizst kevés olívaolajon megpirítjuk,majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd lefedve kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Közben a húst felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és kevés olívaolajon megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt lobogó sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát egészen apróra felkockázzuk és olívaolajon megpirítjuk kb.3-4 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, egy percig pirítjuk még, majd belekeverjük a rizst, legvégül a karfiolt, még pár percig pirítjuk és kész is.
CH tartalom: 1 adag 37 g lassú CH-t tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése