2013. november 9., szombat

Gyorsan valamit vacsorára

Az utóbbi időben úgy tűnik, megint visszatérnek a mindennapjainkba a "gyorskaják", persze tipikus Flammeres módra. :) Pont ezért ritkulnak az új receptek is picit, mert a házi "gyorskaják" nem mindig elég látványosak, vagy épp túl egyszerűek a blogra. Egyszerűen csak arról szólnak, hogy mi van a hűtő mélyén és mit lehet a lehető legkevesebb megerőltetéssel elkészíteni, lehetőleg 30 percen belül. De mégis saját legyen, ne valami éttermi vagy kifőzdei. Ez a recept is így született. Természetesen sütőtökkel, mivel még mindig kitart a sütőtök-mániám. :)

Sütőtökös-fenyőmagos rukkola saláta édesköménymagos csirkével


- 70 dkg sütőtök (megpucolt állapotban mérve)
- 15 dkg rukkola
- 30 dkg csirkemellfilé
- 3 dkg fenyőmag
- 2 ek chilis olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- 1 tk édesköménymag
- 1/2 tk cayenne-i bors
- olívaolaj, só

A sütőtököt megpucoljuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Összeforgatjuk a chilis olívaolajjal (ha nincs, keverjünk el sima olívaolajat egy kevés chiliporral). Tűzálló tálba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a csrikehúst is: a hús nagyobb csíkokra vágjuk. Az édesköménymagot mozsárban megtörjük kicsit, elkeverjük a caíenne-i borssal  és kb. fél teáskanálnyi sóval. Beleforgatjuk a húst a fűszerkeverékbe, majd kevés olívaolajon megsütjük.
A fenyőmagot egy szárza serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor a rukkolára helyezzük a sütőtök és hússszeleteket, megszórjuk a fenyőmaggal és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Kész is.

CH tartalom: 1 adag 30 g lassú CH-t tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...