2014. február 13., csütörtök

Brokkoli sütve

Valamiért brokkolit eddig mindig főzve készítettem. Legfeljebb utána picit rápirítottam. De hiba volt. A brokkoli sütve a legjobb. Képes lennék nassolásképp is azt enni,kis fűszeres sóval megszórva. Pedig véletlenül készítettem így, mert egyszerűbbnek tűnt, és nem akartam annyi fazekat mosogatni. :)
Megérte. :)

Brokkolis-sütőtökös kuszkusz pulykahússal (2 főre)


- 6 dkg kuszkusz
- 15 dkg sütőtök
- 15 dkg brokkoli  (kb. egy fél kisebb fej)
- 1 vékony szelet pulykamellfilé (kb. 10 dkg)
- 1-2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1/2 tk garam masala
- 1/2 tk cayenne-i bors

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt kb. 1-1,5 cm-es kis kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Egy evőkanálnyi olívaolajat elkeverjük a fűszerekkel, kevés sóval és borssal, majd elkeverjük a zöldségekkel. Tűzálló tálba tesszük és 25 percig sütjük.
Közben a kuszkusznak kétszeres mennyiségű, enyhén sós vizet forralunk, leöntjük vele a kuszkuszt és lefedve 10 percig állni hagyjuk, amíg megpuhul.
Közben a húst sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon szép kérgesre pirítjuk.
Tálaláshoz a húst felszeleteljük és a zöldségekhez adjuk a kuszkusszal együtt. Összeforgatjuk és kész is.

CH tartalom: 35 g lassú CH/adag
Kalóriatartalom: 290 kcal/adag



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...