2014. február 11., kedd

Reggeli rutin

Reggelente megvan a kialakított rutin: óracsörgés, szundi, óracsörgés, szundi, majd ennek az algoritmusnak kb. 35 perces ismétlése. Ezek után nagy nehezen felkelés, mosakodás, felöltözés, smink, reggeli, vasalás és legvégül az aznapi elemózsia elcsomagolása. Mindez persze,amikor már tökéletesen puccba vágtam magam. Így merem ki a levest, így pakolom a paradicsomos tésztás, és a kedvencem, így facsarok ki 3-4-5 narancsot is. Megszámolni sem tudom már, hányszor sikerült ezen feladat elvégzése közben úgy lefröcskölnöm magam, hogy aztán mehettem átöltözni. És a narancs ilyen szempontból még aljas is, mert kimosni is nehéz a ruhából, ráadásul képes még a kezemet is úgy megfogni, hogy körömkefével sikálhatom. :)
De a reggeli rutinon változtatni nem lehet. Az, hogy ne felöltözés után végezzem el ezeket a feladatokat, gyakorlatilag képtelenség. Az egyetlen alternatíva, hogy kevésbé álomittas reggeleken felveszem a kötényt mindehhez. Őszintén szólva azonban, ez csak az esetek elenyésző százalékában van így. Helyette a végén marad a puffogás önnön butaságom felett, és a szekrény átkutatása egy aznapra ideálisnak tűnő újabb ruhadarab után. :)

És ha már reggeli, legyen túrókrém. Sárgarépás, mert azt imádjuk. :) És mivel a múltkor úgy gondoltam, hogy most extra egészségesek leszünk, ez hagymacsírával készült.

Sárgarépás-hagymacsírás túrókrém


- 25 dkg túró
- 10 dkg tejföl
- 1 nagy sárgarépa (kb. 15 dkg)
- kb. 3 dkg hagymacsíra
- só, bors

Igazából itt sem kell tenni mást, csak összekeverni. Persze a sárgarépát azért nem árt lereszelni előtte. :) Én "tálaláskor" még egy kevés hagymacsírával megszórtam. Imádom az ízét.

CH tartalom: 3 g CH/adag
Kalóriatartalom: 80 kcal/adag
8 adaggal számolva




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...