2014. augusztus 2., szombat

Mákfagyit tessék :)

Még tavaly vettem egy egyszerűbb fagylaltkészítő gépet, de akkor valahogy nem sikerült igazán kihasználni. Idén viszont már sokadjára kísérletezek fagylalt készítéssel, és a legutóbbival már egészen elégedett voltam. Az Uram kedvéért mákosat készítettem, és jó választás volt. A benne lévő mascarponétól finom krémes. Az egyetlen hibája még, hogy fagyasztás után picit törik, amikor kikanalazom és ennek nem teljesen értem az okát. Ha valakinek van bármilyen ötlete, örömmel fogadom. :)
A fotók nem lettek épp a legjobbak, mert nyaralásra indulva készítettem őket, és kicsit már késésben voltunk. :)

Meggyes mákfagylalt (kb. 1,2 liter)


- 6 dkg darált mák
- 7 dkg nyírfacukor por
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tej
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg meggy (magozott állapotban mérve)

A meggyet kimagozzuk és elfelezzük őket. Egy tálcán mélyhűtőbe tesszük őket (így nem ragadnak össze a szemek). A fagylalthoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük a felvert tejszínnel. Fagylaltgépbe töltjük és kifagyasztjuk. A legvégén belekeverjük a félig fagyott meggydarabokat.

CH tartalom: 8 g CH/1 dl (ebből 3,5 g lassú CH) (teljes mennyiség: 95 g CH)
Kalóriatartalom: 89 kcal/1 dl (teljes mennyiség: 1073 kcal)


1 megjegyzés:

  1. Jó ötlet,kipróbálom. Egy
    megjegyzést engedj meg: Nyírfacukor helyett nyugodtan használhatnád a xilit kifejezést. Az igazi nyírfacukor megfizethetetlen, nem is nagyon forgalmazzák. Ami forgalomban van az az iparilag óriás mennyiségben előállítot kémiailag azonos vegyület a xilit, gondolom nálatok is. ( Cukormentes bolt hirdetése hozott ide.)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...