2014. szeptember 7., vasárnap

Szerelem 2 keréken

Születésnapomra kaptam egy új biciklit. Teljes szerelem. Egyszerűen oda vagyok érte. Pedig nem is gondoltam volna. Úgy voltam vele, hogy olyan drága egy új kerékpár, jó nekem a régi, amit még tizenéves fejjel kaptam a szüleimtől, egy MTB.
Őszintén szólva, ha korábban ráültem volna egy ilyen biciklire, biztos nem sajnáltam volna beruházni rá. Egy álom vele tekerni, pedig amúgy szerintem nehezebb, mint a régi kétkerekűm. Úgyhogy mostanában reggelente a legnagyobb bosszúságot az okozza, ha lóg az eső lába, vagy épp zuhog is. Bár azt hiszem, nem épp napsütéses ősz elé nézünk, így jobb lesz, ha hamarosan végiggondolom, hogy tudnám kivitelezni az esőben munkába biciklizést is.
Illetve amivel még küzdök, az az "ételszállítás". Ha ugyanis van időm főzni, mindig viszem magammal az aznapi kis uzsonnás csomagot. Ami nem is olyan kicsi, ha végiggondoljuk, hogy kell bele tízóraira valamilyen sütiféleség plusz gyümölcs, aztán ebédre főétel, van, amikor leves is társul hozzá és persze gyümölcs ott is. Meg még a gyümölcs uzsonnára, és egy kis plusz a biciklizés miatt is. Kitöltene egy kisebb hátizsákot. :) Na, azt meg nem vagyok hajlandó felvenni, így mindezt most a csomagtartóra próbálom reggelről-reggelre odaapplikálni egy ridikülben. Szép kis kihívás, mi? :) A körömcipő gyűjteményem is szépen szaporodik bent az íróasztalom alatt, hogy legyen mire átcserélni a balerinát. :)
Az viszont tagadhatatlan, hogy a napsütéses szép őszi napokon nincs is jobb, mint betekerni és főleg hazatekerni a munkából. :) Az én gyönyörű új kétkerekűmen. :)

Receptnek pedig egy olyat hozok, ami nagy sikert aratott az Uramnál. Füstölt makréla pástétom. Egy hasonló receptet láttam  GoodFoodban, onnét jött az ötlet. Készítettem még mellé lilahagymás-balzsamecetes paradicsomsalátát és bazsalikomos marinált sültpaprikát is, meg persze friss házi pitát. Kis könnyű péntek esti vacsora volt. :)

Oregánós füstöltmakréla pástétom


- 10 dkg füstölt makréla
- 1/2 citrom leve
- 1 ek friss oregánó
- 1 ek vaj
- só, bors
- 2 ek vaj a tetejére

A vajat mikróban megolvasztjuk és a makrélával, oregánóval (néhány levél kivételével), citrom levével együtt aprítóba tesszük. Ha összeállt a krém, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy kis tálkába simítjuk, a tetejére olvasztott vajat csorgatunk és oregánó levelekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni.



CH tartalom: 0 :)
Kalóriatartalom: 453/teljes adag

1 megjegyzés:

  1. Nem tudom ugyan, hogy milyen az új két kerekűd, de esetleg gondoltál rá, hogy elől legyen rajta kosár? :) Abba könnyebb lenne az ételszállítás. Anyukám is mérhetetlenül tiltakozott ellene, mert szerinte nem szép, most viszont már foggal-körömmel ragaszkodik hozzá :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...