2015. január 20., kedd

Hétköznap ebédre

Nemrég már írtam arról, hogy egyre többször készítek egészséges gyorskajákat, azaz extrém gyorsan összedobható fogásokat, amiket akár reggel is el lehet készíteni, hogy legyen mit enni a munkahelyen. Ideális, ha marad egy kis csirkehúsunk, csak gombát kell hozzá frissen venni, a többi hozzávaló egészen biztosan akad a kamrában is. :)

A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.

Paradicsomos-gombás bulgur csirkehússal


Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg bulgur
- 1 főtt csirkemellfilé (maradék is lehet)
- 1 kis vöröshagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom (7 dkg)
- 1 teáskanál Worchestershire szósz
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj

A bulgurt a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízben kb. 10-15 perc alatt megpároljuk, ezalatt az összes folyadékot magába szívja. A finomra aprított hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és nagy lángon megsütjük. Sózzuk, belekeverjük a paradicsompürét és 1/2 dl vizet, 1 percig főzzük, végül hozzáadjuk a szálaira szedett csirkehúst. A kakukkfűvel és a Worchestershire szósszal ízesítjük.

CH tartalom: 45 g CH/fő
Kalóriatartalom: 430 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...