2015. január 15., csütörtök

Levest vacsorára

Habár most ismét meleget mondanak, én mégiscsak téli időszámítás szerint élek, így előszeretettel készítek tartalmas, fűszeres leveseket. A vörös lencsét azért használom ilyenkor előszeretettel, mert gyorsan megfő, és magas a szénhidrát tartalma, így vacsorára elég egy nagy tál leves, nem kell kenyeret enni. :)

A recept az Internetpatika támogatásával készült, a Kifőztük magazin januári számában jelent meg.

Indiai karalábés, vörös lencsés leves



- 2 közepes karalábé (tisztítva mérve kb. 40 dkg)
- 1 kis vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 15 dkg vörös lencse
- 2 dl kókusztej
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál Cayenne-bors
- 4-6 szem kardamommag
- só
- kókuszzsír vagy (olíva)olaj

A vöröshagymát felaprítjuk, a karalábét és a sárgarépát kockákra vágjuk. Kevés felhevített kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, 1 percig pirítjuk, majd elvegyítjük a karalábéval és a sárgarépával. Néhány percig sütjük, ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje a zöldségeket. Sózzuk, forrástól számított 10 percig főzzük, hozzáadjuk az alaposan leöblített lencsét és a kókusztejet. További 10-15 percig főzzük, amíg a zöldségféle és a lencse meg nem puhul. A leves 1/4-ét kiszedjük, botmixerrel pürésítjük, majd az egészet újra összekeverjük.

CH tartalom: 30 g CH/adag
Kalóriatartalom: 160 kcal/adag




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...