Hozzátenném, abban biztos vagyok, hogy biztosan sok teendő lesz majd egy igazi kertben, de lesznek bizonyos előnyei az erkély-ültetvénnyel szemben. Például, hogy cserepeket mosogatni lavórból (amit a nappali világos szőnyegén keresztül kell kicipelni), nem épp kellemes és praktikus tevékenység. Egy slag minden bizonnyal gyorsabb és célravezetőbb. :) De gondolom a járókelők nem örülnének, ha a harmadikról a kifolyón át a nyakukba csorogna a földes víz.:)
A recept nem bonyolult, egy klasszikus kis teasütemény. A sütipecsét pedig már több, mint egy éve megvolt, csak nem próbáltam ki eddig. :)
Vaníliás aprósütemény (kb. 40 darab)
- 150 g tk búzaliszt
- 130 g fehér tönkölyliszt
- 150 g vaj
- 90 g nyírfacukor por
- 1 tojás
- 1 rúd vanília
Elkeverjük a kétféle lisztet egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival, majd a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tojással tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órán át pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett gyúródeszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formára. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk és kiszaggatjuk, addig ismételve, amíg el nem fogy a tészta. 160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 6 g CH/darab (40 darab esetén)
Kalóriatartalom: 57 kcal/darab
Szia! Amivel a "pecséteket" csináltad, azt hol lehet beszerezni és mi a hivatalos neve? :) Köszi!
VálaszTörlésSzia, sütipecsét néven emlegetik, betűnyomdás egészen pontosan. Én anno a Tchiboban vettem, de ott ugye időszakosak a termékek, de itt lehet kapni most is: http://gasztroshop.hu/betunyomdas_sutipecset_es_kiszuro_forma_683
TörlésNagyon szépen köszönöm az információkat! További kellemes tavaszt!
VálaszTörlésSzívesen! Szép, sütögetésben gazdag tavaszt Neked is! :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNeked egy rúdtól tényleg jó lett? Nekem semmi íze.. :( pedig kotányis Bourbon vaníliát vettem
Szia,
Törlésnekem igen, de mondjuk előfordult már nekem is, hogy nem éreztem a vaníliát valamiben. Őszintén szólva meg szoktam kóstolni a nyers tésztát és akkor még tudok korrigálni. Sajnálom, hogy nem lett elég vaníliás neked :(