Stílusosan hozok egy leves receptet, mostanában elég sokszor készítek levest. Mindig hullámokban tör rám, hol egyáltalán nem készítek, hol hetente többször is, ebédre is vacsorára is. :)
Ez most éppen megint egy sárgarépa krémleves, ezúttal karamellizált hagymával.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Karamellizált hagymás sárgarépa-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg vöröshagyma
- 5 dkg fehérrépa
- 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- só
- olívaolaj vagy kókuszzsír
A zöldségeket felkarikázzuk. A hagymát kevés zsiradékon kb. 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, együtt további 2-3 percig sütjük, majd felöntjük a vízzel vagy az alaplével. Sózzuk, a kakukkfűvel ízesítjük, és a zöldségeket 10-15 perc alatt puhára főzzük a levesben. Botmixerrel pürésítjük.
Tipp: kevés (kókusz)tejszínnel dúsíthatjuk.
CH tartalom: 9 g CH/fő
Kalóriatartalom: 83 kcal/fő
Nagyon guszta ez a gyógyító leves. Azért nem ártana, ha ennyi idő után orvos is látná a torkodat.... Nehogy candida legyen...
VálaszTörlésNagyon nagyon finom lett! Egy kis kókuszkrémet tettem bele, isteni!
VálaszTörlés