2015. november 15., vasárnap

Mára csak egy saláta jut

Ma estére egy saláta receptet hozok.Talán mert lelkiismeret furdalásom van a nemrégiben elpusztított fél zacskó ropi miatt. Na jó, volt egy kis tortilla chips is. Ezer éve nem ettem, de most valahogy rám tört a nassolás utáni vágy. :) Így vacsira már csak egy kis sali fog jutni saját rozskenyérrel. :)

Ez a saláta rém egyszerű. De aki szeret csak úgy magában zöldségeket ropogtatni, az egészen biztosan ezt is imádni fogja. Én főétel mellé is ettem már köretnek, vagy kenyérrel vacsorára.

A recept a Kifőztükben jelent meg, Bioháló csírával készült.

Nyers sárgarépa és karalábé saláta csírával és napraforgómaggal


Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb sárgarépa (kb. 13 dkg megpucolva)
- 1 kisebb karalábé (kb. 13 dkg megpucolva)
- 3 dkg lucernacsíra
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál almaecet
a tetejére:
- napraforgómag

A sárgarépát meg a karalábét megpucoljuk, és zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőlük. Az olívaolajat elvegyítjük az almaecettel és a petrezselyemmel. A zöldséget és a csírát beletéve alaposan összeforgatjuk. Tálalás előtt napraforgómaggal hintjük meg.

CH tartalom: 5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 63 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...