Ez a saláta rém egyszerű. De aki szeret csak úgy magában zöldségeket ropogtatni, az egészen biztosan ezt is imádni fogja. Én főétel mellé is ettem már köretnek, vagy kenyérrel vacsorára.
A recept a Kifőztükben jelent meg, Bioháló csírával készült.
Nyers sárgarépa és karalábé saláta csírával és napraforgómaggal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb sárgarépa (kb. 13 dkg megpucolva)
- 1 kisebb karalábé (kb. 13 dkg megpucolva)
- 3 dkg lucernacsíra
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál almaecet
a tetejére:
- napraforgómag
A sárgarépát meg a karalábét megpucoljuk, és zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőlük. Az olívaolajat elvegyítjük az almaecettel és a petrezselyemmel. A zöldséget és a csírát beletéve alaposan összeforgatjuk. Tálalás előtt napraforgómaggal hintjük meg.
CH tartalom: 5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 63 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése