2015. november 3., kedd

Cékla nyersen

Nagyon szeretem a céklát. Pedig gyerekkoromban ez is azon zöldségek közé tartozott, amit alig ettem. Viszont rá kellett jönnöm, hogy a cékla iránti újdonsült szenvedélyem egyáltalán nem érzékelhető a blogon. Pedig sokszor eszünk, a legtöbbször nyersen, valamilyen saláta formájában. Imádom. A színéért is rajongok. Gyönyörű a tányéron. A legtöbbször sajnos nem örökítem meg a salátákat, mert gyorsan csak összedobom vacsorára, reszelve sárgarépával, almával, zellerrel, zöld salátával, mikor, hogy. Ez a saláta is pillanatok alatt összedobható.

És ha már az előző posztban is az eredetileg tiltott mézet használtam, hát legyen itt is az. Fejenként egynegyed kávéskanálnyi méz - hát én vállalom a kockázatot ;)

Nyers, csírás-céklás rukkolasaláta




Hozzávalók 4 személyre
2 kisebb cékla (kb.20 dkg)
5 dkg rukkola
3 dkg lucernacsíra
az öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál ír mustár
1 kávéskanál méz

A céklát megpucoljuk, majd éles, vékony pengéjű késsel egészen vékonyra szeleteljük.
Az öntet hozzávalóit kézi habverővel elvegyítjük. A rukkolát, a céklaszeleteket és a csírát tányérokra halmozzuk, az öntettel tálaljuk.

CH tartalom: 5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 69 kcal/fő




1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...