2015. november 13., péntek

Őszhöz illő

Átmenetileg nem lesz sütőm. Mondanám, hogy kihasználok minden pillanatot, amíg lehet, és sütök éjjel-nappal, de az igazság az, hogy még egy sajtos-tejfölös tészta elkészítéséhez is alig van energiám. Jó, mi? :) De sebaj, vár a sorára már egy ideje pár recept, a sütő nélküli időszakot majd átvészelem ezekkel, a blogot illetően legalábbis. :)
De ez a recept, ezt készítsétek el. Nekem valahogy minden ízében az őszt jelképezi, talán a dió miatt, vagy mert egy forró bögre teával vagy kávéval a legjobb. A hideg elől a kanapéra behúzódva, hétvégén. :)

Diós-sárgarépás kuglóf


Hozzávalók 16 szelethez
20 dkg kókuszzsír
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg tönköly fehérliszt
15 dkg nyírfacukor
10 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg darált (pekán)dió
5 dkg durvára aprított (pekán)dió
4 tojás
1,5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 evőkanál olívaolaj

A folyékony kókuszzsírt kézi mixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a sárgarépát, valamint a sütőporral, a fűszerekkel és a darált dióval elvegyített liszteket. Legvégül spatulával beleforgatjuk az aprított diót is. Kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. (Tűpróba!) Ha kihűlt, a tetejét vízfürdő fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval díszítjük.

Tipp: 5 dkg fehér tönkölyliszt helyettesíthető kókuszliszttel

CH tartalom: 16 g CH/szelet
Kalóriatartalom: 256 kcal/szelet





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...