2016. március 30., szerda

A húsvéti sonkán túl

Mi még mindig a húsvéti sonka bűvöletében élünk, idén először ugyanis én is megfőztem a magunk kis egy kilós sonkáját. Picit sajnos sós maradt, pedig be is áztattam éjszakára, de majd jövőre. Ettől mondjuk még rettenetesen finom, de tény, hogy már telítődök a rengeteg hússal. És szerintem a pocakom sem rajong érte túlságosan. De ezt majd jövő héten megmondja a doki, bejelentkeztem végre gasztroenterológushoz, meg csináltattam étel intolerancia vizsgálatot.Az eredményétől nem vagyok túl boldog, de nem akarok addig szitkozódni, amíg egy hozzáértő orvossal nem beszéltem. :)

Ezzel a fogással viszont szerintem egyik orvosnak sem lehet gondja. Ilyen hizlaló hétvége után pont erre van szükség. A lucerna csíra ráadásul remek lúgosító.

A recept a Kifőztük ingyenes online gasztromagazinban is megjelent és a Bioháló csírájával készült.

Almás zellersaláta csírával


Hozzávalók 4 személyre
- 1 zöldalma
- 15 dkg zeller (tisztítva mérve)
- 5 dkg dió
- 1-2 evőkanál dióolaj
- 1/2 citrom leve
- 3 dkg lucernacsíra

Az almát és a zellert gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd meglocsoljuk az olajjal elvegyített citromlével. Összekeverjük a durvára aprított dióval és a csírával.

CH tartalom: 5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 139 kcal/fő







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...