Egyébként vicces, mert pár nappal később, hogy elkészítettem azt a tésztát, szembejött velem a neten egy szinte ugyanilyen recept, szóval úgy tűnik, nálam jártasabb kucsmagomba fogyasztók szerint is ez egy jó felhasználási módja a gombának. :)
Medvehagymás-kucsmagombás tészta
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg kucsmagomba
12 dkg durum tészta
1 dl tejszín
3 evőkanál frissen aprított medvehagyma
só
bors
olívaolaj
A gombát alaposan leöblítjük, konyharuhán hagyjuk megszáradni. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. A gombát a markunkban összeroppantjuk (így aprítani sem kell). Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és megsütjük rajta a gombát. Közben sózzuk, borsozzuk. Amikor kezdi elfőni a levét, felöntjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk. Pár percig rotyogtatjuk, amíg a mártás elég sűrű nem lesz (ha túl gyorsan besűrűsödne, adjunk még hozzá a tészta főzőlevéből). A tésztával összeforgatva, medvehagymával megszórva tálaljuk.
Tipp: Egy kevés reszelt parmezántvagy más intenzív ízű kemény sajtot tehetünk még a mártásba.
CH tartalom: 49 g CH/fő
Kalóriatartalom: 396 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése