2016. március 9., szerda

Hétvégére várva

Az utóbbi hetekben nem járok élen a főzőcskézésben, így csak vágyakozva nézegetem a régi recepteket és szakácskönyveket. :) De már megmentőként várom a hosszú hétvégét, az elkövetkező pár nap szabad perceiben egészen biztosan az lesz a tervem, hogy körbebástyázom magam receptekkel, ihletődöm és menüt tervezek. :)

Amíg azonban kitalálom, milyen finomságot készítsek a hétvégén, hozok egy nagyon finom rakott lazac receptet. Az előnye ennek a receptnek, hogy nem kell hozzá olyan sok lazac, tehát nem olyan drága, mintha szeletben sütve készítenénk.

 A recept a Kifőztükben is megjelent és a kedvenc Berghoff sütőtálamban sütöttem. :)

Rakott lazac


Hozzávalók 2 személyre
40 dkg burgonya (tisztítva mérve)
20 dkg lazacfilé (bőre nélkül)
1 közepes vöröshagyma
1 dl tej
1 dl tejszín
1 tojás
1 teáskanál mustármag
1 kávéskanál kakukkfű

őrölt bors
vaj

A halat vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát és a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A tűzálló tálat kivajazzuk, az aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. Ráhelyezzük a halszeletek és a vöröshagyma felét, ismét fűszerezzük, majd így rétegezzük tovább; a tetejére burgonya kerüljön. Ráöntjük a tejszínnel és tojással elvegyített tejet. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 50 percig sütjük.

Tipp: a mártáshoz keverhetünk kevés reszelt sajtot is.

CH tartalom:
45 g CH/fő
Kalóriatartalom:486 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...