2016. augusztus 28., vasárnap

Szolgálati közlemény :)

A háttérben már hosszú ideje dolgozom azon, hogy a blogon található teljes tartalom tükrözze mindazt, amit képviselni szeretnék: az egészséges táplálkozás egy hosszú távon is fenntartható, szélsőségektől mentes vállfaját. Mikor a blogot 2011-ben írni kezdtem, még nem diétáztam, így kezdetben számos olyan recept került fel, amely fehér cukrot, fehér lisztet és más olyan hozzávalókat tartalmazott, melyeket azóta száműztem az étrendemből. Egy éve láttam hozzá, hogy a korábbi közel 200 receptet átolvassam, szükség esetén töröljem, ahol lehetséges, ott pedig átdolgozzam és mindemellett kiszámoljam a szénhidráttartalmukat (többnyire a kalóriatartalommal együtt).
 

Így örömmel jelentem, hogy mostantól a blogon kizárólag az inzulinrezisztencia/cukorbetegség/160 grammos diétának megfelelő receptek (néhol pici engedménnyel) találhatóak, pontos szénhidrát adatokkal. Ez pedig több mint 400 receptet jelent. :)
 

Remélem, ezzel a változtatással még több inspirációval és hasznos recepttel szolgálhatok Számotokra és megkönnyítem vele a blogon való böngészést is.
És bár még sosem kértem ilyet, de ezúttal megköszönöm, ha megosztjátok, hogy ezzel is minél több, a diétában érintett emberhez eljuthasson a blog és az átdolgozás híre.


Köszönöm, hogy itt vagytok, olvastok és főztök velem! <3



 Ui. a már publikált több mint 400 recept mellett pedig jelenleg 70 további várja a sorát, hogy végre legyen időm feltölteni őket, úgyhogy a folytatás sem marad el :)

És, hogy ezt bizonyítsam, rögtön hozok is egy finomságot. Ez még málnával készült, de bármilyen gyümölccsel díszíthető. A tündéri kis sütőformákért pedig köszönet a cookori.com-nak, már régóta vágytam ilyenekre. :)

Vaníliakrémes-málnás kosárka


Hozzávalók 6 db-hoz
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg fehér tönkölyliszt
3,5 dkg nyírfaporcukor
6 dkg vaj
1 tojássárgája
1 csipet só
a vaníliakrémhez:
1 dl habtejszín
7,5 dkg mascarpone
2,5 dkg nyírfaporcukor
1 vaníliarúd
a tetejére:
36 szem málna (10-12 dkg)
csokoládéforgács
nyírfaporcukor
a formához:
vaj
liszt

A liszteket elvegyítjük a sóval, a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. A tojássárgája hozzáadásával, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. 6 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán 2-3 mm vastag, kerek lapokká nyújtjuk. A mini piteformákat kivajazzuk, lisztezzük, majd óvatosan kibéleljük a tésztakorongokkal. Az aljukat villával megszurkáljuk. 10 percre mindet hűtőbe tesszük, amíg 170 fokra előmelegítjük a légkeveréses sütőt. A tésztakosarakat 12 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt lágy habbá verjük, majd elvegyítjük a mascarponéval, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. A tésztakosarakba töltjük, a tetejükre helyezzük a málnaszemeket. Csokoládéforgáccsal és porcukorral meghintve tálaljuk.

CH tartalom: 18 g CH/darab
Kalóriatartalom: 274 kcal/darab







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...