Így örömmel jelentem, hogy mostantól a blogon kizárólag az inzulinrezisztencia/cukorbetegség/160 grammos diétának megfelelő receptek (néhol pici engedménnyel) találhatóak, pontos szénhidrát adatokkal. Ez pedig több mint 400 receptet jelent. :)
Remélem, ezzel a változtatással még több inspirációval és hasznos recepttel szolgálhatok Számotokra és megkönnyítem vele a blogon való böngészést is.
És bár még sosem kértem ilyet, de ezúttal megköszönöm, ha megosztjátok, hogy ezzel is minél több, a diétában érintett emberhez eljuthasson a blog és az átdolgozás híre.
Köszönöm, hogy itt vagytok, olvastok és főztök velem! <3
Ui. a már publikált több mint 400 recept mellett pedig jelenleg 70 további várja a sorát, hogy végre legyen időm feltölteni őket, úgyhogy a folytatás sem marad el :)
És, hogy ezt bizonyítsam, rögtön hozok is egy finomságot. Ez még málnával készült, de bármilyen gyümölccsel díszíthető. A tündéri kis sütőformákért pedig köszönet a cookori.com-nak, már régóta vágytam ilyenekre. :)
Vaníliakrémes-málnás kosárka
Hozzávalók 6 db-hoz
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg fehér tönkölyliszt
3,5 dkg nyírfaporcukor
6 dkg vaj
1 tojássárgája
1 csipet só
a vaníliakrémhez:
1 dl habtejszín
7,5 dkg mascarpone
2,5 dkg nyírfaporcukor
1 vaníliarúd
a tetejére:
36 szem málna (10-12 dkg)
csokoládéforgács
nyírfaporcukor
a formához:
vaj
liszt
A liszteket elvegyítjük a sóval, a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. A tojássárgája hozzáadásával, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. 6 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán 2-3 mm vastag, kerek lapokká nyújtjuk. A mini piteformákat kivajazzuk, lisztezzük, majd óvatosan kibéleljük a tésztakorongokkal. Az aljukat villával megszurkáljuk. 10 percre mindet hűtőbe tesszük, amíg 170 fokra előmelegítjük a légkeveréses sütőt. A tésztakosarakat 12 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt lágy habbá verjük, majd elvegyítjük a mascarponéval, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. A tésztakosarakba töltjük, a tetejükre helyezzük a málnaszemeket. Csokoládéforgáccsal és porcukorral meghintve tálaljuk.
CH tartalom: 18 g CH/darab
Kalóriatartalom: 274 kcal/darab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése