2016. augusztus 23., kedd

Nyári vacsorára

Végre érik a paradicsom a kertben, kétnaponta egész tállal szedek le a kis koktélokból. És a friss paradicsom tökéletes mindenféle salátaalapnak, közülük ez az egyik kedvencem. Régebben tonhallal készítettem, de őszintén szólva nem nagyon rajongok a tonhalért (ellentétben az Urammal), ezért is váltottam át füstölt makrélára. A legjobb vacsora, frissen sült kenyérrel. :)

A recept  Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent és Bioháló csírával készült.

Makrélás paradicsomsaláta csírával



Hozzávalók 2 személyre
15 dkg koktélparadicsom
1/4 lila hagyma
5 dkg füstöltmakréla-filé
1 marék lucernacsíra
1 evőkanál frissen aprított bazsalikom
1 teáskanál olívaolaj

A paradicsomot és a hagymát egészen apróra kockázzuk, majd elvegyítjük a szálaira szedett makrélafilével, a bazsalikommal és az olajjal. Csírával a tetején tálaljuk.

CH tartalom: 2 g CH/fő
Kalóriatartalom: 60 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...