Minden esetre a piacokon rengeteg a friss paradicsom és paprika, így végre eljött az ideje ennek a levesnek is. Imádom.
Paradicsom- és paprikakrémleves
Hozzávalók 6 személyre, 2 l leveshez
80 dkg paradicsom
50 dkg kápia paprika
1 közepes vöröshagyma
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál köménymag
8 dl víz
só
frissen őrölt bors
(olíva)olaj vagy kókuszzsír
A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. Egy fazékban kevés zsiradékot hevítünk, és kb. 5 percig pirítjuk rajta a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a vízzel, ízesítjük a fűszerekkel. Forrástól számítva kb. 20 percig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül botmixerrel pürésítjük.
CH tartalom: 8 g/fő
Kalóriatartalom: 72 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése