2017. január 14., szombat

Kacsamell

Mostanában nagy kedvencem lett a kacsamell. Amióta ráéreztem a sütésére (legalábbis én ezt hiszem :) ), azóta minidg van a fagyasztóban vésztartaléknak, ha nem lenne kedvem bevásárolni, de mégis valami különlegesebbre vágynék.
Ezt a fotót elnézve megint eszembe jutott, hogy az utóbbi időben a blogra felkerülő receptek voltak az elsők, amik az új otthonunkban készültek. Mivel akkor még nem volt kialakítva, hogy hol és min tudnék fotózni, ezek a fotók mind a földön a parkettán fotózva készültek. :) Azóta már rutinosabb vagyok, sőt, kész luxus, ugyanis ennyi év gyűjtögetés után végre van helye a tálalószekrényben a fotózási kellékeimnek, így nem kell ágy alól dobozokból kihalászni a tányérokat, ahogy korábban. :)

A recept a Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent.

Szójaszószos kacsamell pirított zöldséges rizzsel


Hozzávalók 4 személyre
4 kisebb, bőrös kacsamell
20 dkg barna rizs
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg shiitake gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál szójaszósz (cukor- és gluténmentes)
1 teáskanál méz
2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
olívaolaj

A kacsamell bőrét beirdaljuk, majd 1 órán át pácoljuk 4 evőkanál szójaszósz és a méz keverékében.
Vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A kaliforniai paprikát és a megtisztított hagymákat csíkokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Wokban vagy vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk, és nagy lángon néhány perc alatt megpirítjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a főtt rizst, a maradék szójaszószt, és nagy lángon további 3-5 percig pirítjuk, időnként átforgatva, hogy a rizs is megpiruljon. Végül elvegyítjük a korianderzölddel.
Közben elkészítjük a húst. Vastag aljú serpenyőben, először a bőrös felükkel lefelé, közepes lángon pirítjuk, amíg elkezd kisülni a zsírjuk, majd időnként megforgatva kb. 15 perc alatt átsütjük a kacsamelleket. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk. A zöldséges rizzsel tálaljuk.

CH tartalom: 43 g CH/fő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...