Épp ezért fogalmam sincs, mit hoz majd 2017. a blog számára. Főzni egyre kevesebb lehetőségem van most, de még mindig közel 100 recept vár feltöltetlenül a gépemen, úgyhogy azért teljes receptmegvonás egészen biztosan nem lesz. :) Bízom benne, hogy azért a ritkuló jelenlét ellenére sem pártoltok el tőlem. :)
Első receptnek pedig egy finom téli levest hozok, A recept a Kifőztükben is megjelent korábban.
Krémleves gyökérzöldségekből
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg sárgarépa
20 dkg karalábé
10 dkg póréhagyma
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zellergumó
5 dkg fehérrépa
1 teáskanál édesköménymag
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
só
őrölt bors
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és kb. 5 percig pirítjuk 2 evőkanálnyi olívaolajon. Hozzáadjuk a mozsárban megtört édesköménymagot, még 1 percig sütjük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy ujjnyi magasan ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük a levest, és botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor a tetejére csorgatjuk a petrezselyemmel elvegyített, megmaradt olívaolajat.
CH tartalom:13 g/fő
Kalóriatartalom: 107 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése