2017. január 12., csütörtök

Kulcsok

Ma jöttek leolvasni a gázórát. Még mázli, hogy tegnap este kihalásztam az értesítőt a postaládából, és konstatáltam, hogy két napja már jártak itt, míg mi nem voltunk, és hogy ma jönnek újra.
Mivel ma én voltam itthon, hát este mikor hazaért az Uram, kérdeztem is rögtön, hogy oké, rendben, kezdjük az alapoknál: hol van a gázóra egyáltalán? Tudom, nem kell kommentálni. :) Aztán jött a következő kérdés, az már nehezebb volt: de hol van a kulcs hozzá.
Nos igen, a költözés szépségei. Mindez este 10-kor jutott eszembe persze. Arra még mindketten emlékeztünk, hogy hol voltak a kulcsok azelőtt, hogy kipakoltuk volna az egyik szobát nemrég, mert festettük. Ennek eredményeként van most egy kamraként, tárolóként és raktárként egyszerre funkcionáló szobánk, plafonig dobozokkal. És ezek között egy kulcs valahol. :)
Valami csoda  folytán szerencsére jött egy sugallat, hogy hol rejtőzhet a kulcs. Pontosabban a kulcsos tálka, amiben vagy vagy 15 kulcs és egyikről sem tudjuk, hogy milyen zárhoz tartozik.
Szerencsére nekem felmentésem van elég sok minden alól, így az Uramra várt a nemes feladat ma reggel, hogy a hóban és mínuszban megtalálja, melyik illik a gázóra dobozának zárjába. Nincs is ennél jobb reggeli feladat, nem igaz? Még szerencse, hogy én addig a melegben szürcsöltem a kávémat. :)

Receptből pedig hozok egy nagyon egyszerűt. Lehet mártogatós, zöldséghasábokkal, de kenhetjük kenyérre is.

A recept a Kifőztük gasztromagazinban is megjelent és Bioháló csírával készült.

Juhtúrós-csírás mártogatóHozzávalók 2-4 személyre
10 dkg juhtúró
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál aprított dió
lucernacsíra
a tálaláshoz:
sárgarépa

A juhtúrót alaposan elkeverjük a tejföllel, majd a dióval és a csírával ízesítjük. Hasábokra vágott sárgarépával tálaljuk.

CH tartalom: 2 g CH/fő
Kalóriatartalom: 99 kcal/fő
(4 személyre számolva, sárgarépa nélkül)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...