2017. szeptember 13., szerda

Szintet léptem

Azt hiszem, az anyává válás következő szintjét akkor ugrottam meg, mikor az autóban a gyerekdalos CD-n nem azért léptetem vissza a lemezt állandóan egy számra, mert a gyerek azt kéri (ahhoz még kicsi is lenne), hanem mert nekem annyira tetszik. Néha már magam sem tudom eldönteni, hogy napközben azért szólnak ezek a zenék, mert Prüccsnek jó aláfestés vagy, hogy magamat szórakoztassam velük. Minden esetre szép lassan minden átalakul, és bár gézengúzink még nem indult el felfedezni a nappali minden rejtett zugát, azt hiszem, jobb, ha gyorsan összekapom magam és elkezdem biztonságosabb helyre tenni a virágállványokat, mert hamarosan vége a nyugalomnak. :) No, nem mintha eddig olyan nagy nyugi lett volna. :)

És ha már szeptember, lett időközben, akkor szilva és egy recept még tavalyról. Mikor a feltöltésre váró recepteket nézegetem, mindig bosszankodok, hogy ugyan már, ezeket pikk-pakk el lehet készíteni. Aztán a hétköznapok mégis mindig elsodornak és örülök, ha egy zabkását van időm összekutyulni magamnak.

A recept a Kifőztükben is megjelent és Kókuszvilág tejszínnel készült.

Kókuszos-fűszeres szilvakrémleves


Hozzávalók 6-8 személyre
1 kg szilva (tisztítva mérve)
3 cm friss gyömbér
1 fahéjrúd
1,5 dl Cocomas kókusztejszín
1 l víz
kb.5 dkg nyírfacukor
a tálaláshoz:
kevés Cocomas kókusztejszín
kókuszcsipsz

A kimagozott szilvát a fűszerekkel és a vízzel együtt 15 percig főzzük. Eltávolítjuk a gyömbért és a fahéjat, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Felöntjük a kókusztejszínnel, összemelegítjük. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk, a tetejére kevés kókusztejszínt csorgatunk, és megszórjuk kókuszcsipsszel.

Tipp: a nyírfacukor mennyisége a szilva érettségétől, édességétől függően lehet több vagy kevesebb.

CH tartalom: 26 g CH/fő
Kalóriatartalom: 209 kcal/fő
(6 fős adagok esetén)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...