És ha már szeptember, lett időközben, akkor szilva és egy recept még tavalyról. Mikor a feltöltésre váró recepteket nézegetem, mindig bosszankodok, hogy ugyan már, ezeket pikk-pakk el lehet készíteni. Aztán a hétköznapok mégis mindig elsodornak és örülök, ha egy zabkását van időm összekutyulni magamnak.
A recept a Kifőztükben is megjelent és Kókuszvilág tejszínnel készült.
Kókuszos-fűszeres szilvakrémleves
Hozzávalók 6-8 személyre
1 kg szilva (tisztítva mérve)
3 cm friss gyömbér
1 fahéjrúd
1,5 dl Cocomas kókusztejszín
1 l víz
kb.5 dkg nyírfacukor
a tálaláshoz:
kevés Cocomas kókusztejszín
kókuszcsipsz
A kimagozott szilvát a fűszerekkel és a vízzel együtt 15 percig főzzük. Eltávolítjuk a gyömbért és a fahéjat, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Felöntjük a kókusztejszínnel, összemelegítjük. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk, a tetejére kevés kókusztejszínt csorgatunk, és megszórjuk kókuszcsipsszel.
Tipp: a nyírfacukor mennyisége a szilva érettségétől, édességétől függően lehet több vagy kevesebb.
CH tartalom: 26 g CH/fő
Kalóriatartalom: 209 kcal/fő
(6 fős adagok esetén)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése