2017. augusztus 13., vasárnap

Telik az idő

Rá kellett döbbennem tegnap, hogy az idő észrevétlenül, de hihetetlenül gyorsan telik. Persze, azt még nem mondhatom, hogy jajj, már iskolás a gyerek. De azért az első hónapok változásai is szinte láthatatlanul következnek be.
A nagy kánikula elől felmenekültünk a hegyekbe 10 napra. Teljes kizökkenés volt, nagyon ránk fért. Aztán hazajöttünk, majd este beletettem Prücsit a kiságyába és teljes döbbenet, leljebb kell állítani a kiságyat, mert még a végén kiesik belőle. Kész vagyok. Gondolatban még valahol mindig az első hétnél tartok szerintem, amikor hazahoztuk. Most meg már lassan kimászik.

A receptnek persze mindehhez semmi köze, legfeljebb a bosszúsághoz, hogy a lisztharmat idén elvitte a cukkini termésünket sajnos. Pedig ezt a receptet imádom, annyira finom. Már alig várom, hogy ilyesmiket készítsek a kis gézengúzunknak. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent.

Csicseriborsó-lisztes cukkinifasírt


Hozzávalók 15 db-hoz
60 dkg cukkini
1 kisebb lila hagyma
5 dkg csicseriborsóliszt
2 teáskanál útifűmaghéj
1/2 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt római kömény
1,5 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz: (opcionális)
1 dl natúr joghurt
1,5 evőkanál frissen aprított mentalevél

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A hagymát felaprítjuk, a száraz hozzávalókat elvegyítjük, és nagy tálban minden hozzávalót alaposan elkeverünk. A masszából diónyi halmokat formázunk, két tenyerünk között 1-1,5 cm vastagra lapítjuk, majd kevés olajon oldalanként 2-2,5 perc alatt megsütjük. A mentával elvegyített joghurttal tálaljuk.

CH tartalom: 4 g CH/darab
Kalóriatartalom: 43 kcal/darab
(mártogatós joghurt nélkül számolva)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...